LG predstavio G5 smartphone


Nakon nekoliko nedelja intenzivnog curenja informacija i puštanja probnih balona od strane samog LG-a, danas je u Barceloni službeni predstavljen LG G5, direktni naslednik prošlogodišnjeg modela G4.

Osnovne karakteristike:
- Metalno kućište
- 5,3-inčni IPS QHD ekran
- Snapdragon 820 procesor
- 4 GB RAM-a
- 32 GB interne memorije, microSD ulaz za memorijske kartice
- 16 MP + 8 MP zadnja kamera
- Android 6.0 Marshmallow
- USB-C
- 2800 mAh baterija

Kao što je i do sada bilo poznato, LG G5 je prvi top model iz ove kompanije koji dolazi u metalnom kućištu, što je sada predstavlja imperativ, budući da konkurencija to praktikuje već duže, pa čak i na jeftinijim modelima.

Always On ekran, koji je bio najavljen i ranije, pokazuje osnovne informacije poput sata i notifikacija.

LG G5 dolazi sa izmenjivom baterijom, čiji ulaz ujedno služi i za hardverska proširenja. Jedan od njih je Cam Plus – dodatak koji poboljšava karakteristike kamere, koji ima posebno dugme za fotografisanje, video i točkić za zumiranje, a inicijalnih 2800 mAh kapaciteta povećava na 4000 mAh. Tu je još i HiFi dodatak koji nosi potpis kompanije Bang & Olufsen, o kojem je takođe prethodnih dana bilo reči.

16 MP kameri na poleđini društvo čini dodatna 8 MP sirokougaona kamera i svaka od njih ima sopstveni okidač.

U nastavku pročitajte zvanično saopštenje
Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je svoj dugo očekivani model smart telefona, LG G5, koji odlikuju elegantno, metalno kućište, prenosiva baterija, kao i jedinstveni, modularni dizajn. Upotpunjen kolekcijom prateće opreme pod nazivom LG Friends, G5 smart telefon može jednostavno da se transformiše u digitalni fotoaparat, audio plejer i još mnogo toga.

Zahvaljujući elegantnom dizajnu aluminijumskog kućišta i baterijom koja, ukoliko se istroši, lako može da se izvuče i zameni punom, G5 model prevazilazi vizuelni dojam svog prethodnika, G4 modela. Najpre, širokougaoni objektiv od 135 stepeni omogućava korisniku da bira između standardnog i širokougaonog objektiva, kako bi omogućio kreiranje fotografija sa što više elemenata. Osim toga, always-on ekran omogućava korisnicima da jednostavno proveravaju obaveštenja samo jednim potezom, dok su informacije o vremenu i datumu uvek dostupne, bez aktiviranja ekrana. Takođe, 3D Arc Glass koji krasi na ekran dijagonale 5.3 inča, kreira blagu zakrivljenost, kao i glatku metalnu površinu pomoću Micro-Dizing tehnologije.

Prvi modularni smart telefon kompanije LG
Inovativni, modularni dizajn novog smart telefona kompanije LG, pruža mogućnost transformacije telefona uz pomoć LG Friends kolekcije u digitalnu kameru, audio plejer i još mnogo toga, a po prvi put je izmenjiva baterija smeštena unutar potpuno metalnog kućišta.



LG CAM Plus, koji se može prikačiti umesto izmenjive baterije, omogućava lakši hvat, udobno držanje telefona, kao i laku kontrolu kamere. LG CAM Plus poseduje tastere za napajanje, okidač kamere, snimanje, zumiranje, kao i LED indikator i bolji hvat za držanje telefona. Takođe, pruža mogućnost intuitivnog auto fokusa i zaključavanje ekspozicije, što su funkcije koje obično krase profesionalne digitalne kamere. Kada se poveže sa LG G5 telefonom, LG CAM Plus omogućava dodatni kapacitet baterije od 1,200 mAh, što omogućava duže snimanje, a samim tim i više zabave i uživanja.



Hi-Fi Plus sa B&O PLAY predstavlja inovativni, prenosivi Hi-Fi DAC audio plejer razvijen u saradnji sa kompanijom B&O PLAY, kako bi se zadovoljile potrebe korisnika koji žele da uživaju u kvalitetnom zvuku, tradicionalno dostupnom samo putem vrhunskih audio uređaja. LG Hi-Fi Plus sa B&O PLAY izdvaja se svojim jednostavnim i elegantnim skandinavskim dizajnom. Pored up-sampling tehnologije koja je primenjena za 32-bitni Hi-Fi DAC na V10, LG Hi-Fi Plus sa B&O Play podržava 32-bitni zvuk i 384KHz high-definition audio playback. LG Hi-Fi Plus with B&O PLAY može da se koristi ili kao dodatak LG G5 telefonu ili kao zaseban Hi-Fi DAC uređaj, povezivanjem sa bilo kojim smart telefonom ili PC računarom.

Širokougaoni objektiv i unapređeno korisničko iskustvo
LG G5 model poseduje dve kamere na zadnjoj strani: jednu sa standardnim objektivom, širine 78 stepeni i drugu sa širokougaonim objektivom širine 135 stepeni, što je najširi objektiv dostupan na smart telefonu, koji pruža ugao gledanja koji je oko 1,7 puta širi od postojećih kamera na smart telefonima i za 15 stepeni širi od ljudskog vidnog polja. Široki objektiv olakšava kadru da zabeleži više pejzaža, visokih zgrada i velikih grupa ljudi, bez potrebe za udaljavanjem prilikom fotografisanja.

G5 model poseduje veliki broj opcija i efekata, uključujući Pop-out Picture, Film Effect i Auto Shot. Pop-up Picture opcija kombinuje fotografije zabeležene standardnim i širokougaonim objektivom, zarad stvaranja efekta fotografije u ramu. Film Effect opcija može da primeni na fotografiju devet različitih simulatora filma, dok Auto Shot opcija automatski kreira savršenu selfie fotografiju, kada prepozna ljudski lik.

Always-on ekran za lakše korišćenje
QHD IPS Quantum ekran dijagonale 5.3 inča poseduje Always-on funkciju, koja se po prvi put našla na IPS ekranu. Premijerno predstavljena na V10 modelu smart telefona u funkciji sekundarnog ekrana, always-on je proširena na glavni ekran i neprestano prikazuje vreme, datum i status baterije, čak i kada je ekran u režimu mirovanja.

Kako bi smanjila potrošnju, kompanija LG je redizajnirala IC memoriju drajvera displeja i upravljanje energijom, tako da pozadinsko svetlo osvetljava samo mali deo ekrana, slično tehnologiji LCD televizora. Zahvaljujući tome, always-on ekran troši samo 0,8 odsto baterije tokom sat vremena.

Još jedna napredna karakteristika ekrana LG G5 telefona je Daylight režim rada, koji omogućava izuzetnu vidljivost ekrana pri dnevnom svetlu. Ovaj režim rada detektuje svetlosne uslove i automatski povećava ili smanjuje osvetljenost ekrana.

Raznolika ponuda prateće opreme
Zajedno sa G5 telefonom, kompanija LG takođe je predstavila i veliki broj pratećih uređaja pod nazivom LG Friends, kako bi omogućila korisnicima dobru zabavu i potpuno novo iskustvo, daleko izvan tradicionalnog.

360 VR

LG 360 VR su VR naočare koje se mogu povezati sa G5 preko posebnog kabla i rade isključivo sa G5 mobilnim telefonom. Stilizovani dizajn koji omogućava da se naočare sklope, tako da ih korisnici mogu nositi sa sobom i gledati VR bilo gde, bilo kad. Za razliku od drugih VR uređaja, kod kojih je potrebno da se ubaci smart telefon, LG 360 VR je daleko lakši, težine samo 118 grama, što je trećina težine uobičajenih modela. Uređaj je kompatibilan sa panorama fotografijama od 360° i video materijalom snimljenim sa LG 360 CAM uređajem, kao i svim sadržajem za Google Cardboard.

360 CAM

LG 360 CAM je kompaktna kamera koja poseduje mogućnost snimanja pod uglom od 360 stepeni, opremljena sa dve širokougone kamere od 13MP i uglom od 200 stepeni, baterije jačine 1,200 mAh i 4GB internom memorijom, koja može biti zamenjena microSD karticom. LG 360 CAM nudi mogućnost snimanja video materijala u 2K rezoluciji, kao i 5.1 surround channel snimak sa tri mikrofona. Zahvaljujući partnerstvu sa kompanijom Google, fotografije snimljene sa LG 360 CAM mogu da se postave na Google Street View i YouTube360 kanale, omogućavajući korisnicima da međusobno razmenjuju kreativan sadržaj. Ovaj sadržaj biće dostupan za pregled putem LG 360 VR ili na drugim pametnim telefonima i uređajima koji mogu da podrže ovaj vid sadržaja.

Rolling Bot
LG Rolling Bot je propratni uređaj koji poseduje ugrađenu kameru od 8MP, i može da se kotrlja kao lopta prilikom kreiranja fotografija i video sadržaja. Rolling Bot nije samo uređaj za zabavu, on može da se koristi i kao sistem nadgledanja za dom, kućne ljubimce, ili kao daljinski upravljač za kompatibilne kućne aparate. Sa IP kamerom povezanom uz pomoć wi-fi mreže, korisnici mogu da nadgledaju unutrašnjost svog doma sa G5 smart telefona, putem live stream aplikacije.

Tone Platinum™
LG Tone Platinum™, model HBS-1100, je poslednja u LG Tone Plus seriji bluetooth slušalica, koju je kompanija Harman Kardon nagradila Platinum™ ocenom za superioran kvalitet zvuka. Balanced armature dizajn svodi distorziju na minimum, pa LG Tone Platinum™ slušalice pružaju izuzetno jasan i čist zvuk. Štaviše, to su prve na svetu bluetooth slušalice opremljene aptX HDcodec tehnologijom, koje pružaju besprekorni zvuk jačine 24 bita.

Smart Controller
LG Smart Controller je daljinski upravljač koji omogućava korisnicima da kontrolišu dronove i druge pametne uređaje. Sa ovim upravljačem, korisnici mogu da prate video snimak sa drona, gledajući sadržaj na G5 smart telefonu u realnom vremenu, dok istovremeno kontrolišu letelicu pomeranjem ručice.

H3 by B&O PLAY
H3 by B&O PLAY su slušalice koje pružaju zvuk visokog kvaliteta jačine 32 bita. Namenjene vatrenim ljubiteljima muzike, kao i svakome ko smatra da su audio performanse prioritet kada su smart telefoni u pitanju, H3 by B&O PLAY su slušalice kompatibilne sa svim Android smart telefonima.

LG Friends Manager
Dostupna samo na G5 modelu smart telefona, Friends Manager je aplikacija koja omogućava da se G5 model poveže sa LG Friends uređajima uz minimalan napor. Friends Manager automatski detektuje srodne uređaje u blizini i omogućava brzo i lako povezivanje u tri jednostavna koraka.

Više performansi, više efikasnosti
LG G5 smart telefon na revolucionaran način menja tehnologiju mobilnih telefona inovacijama kao što su:

Qualcomm® Snapdragon™ 820 Processor
LG G5 smart telefon opremljen je vrhunskim, energetski efikasnim Qualcomm Snapdragon 820 procesorom koji nudi napredne funkcije kao što su 64 bitni rad, Adreno 530 grafiku, Hexagon DSP koji manje troši, kao i Qualcomm Spectra™ dual image signal 14-bitni procesor (ISP), dizajnirane da pruže fotografije visoke rezolucije DSLR kvaliteta, kao i da dodatno uštede energiju. Snapdragon 820 procesor ima integrisani X12 LTE modem koji podržava brzinu preuzimanja podataka i do 600 Mbps i LTE brzinu postavljanja sadržaja i do 150 Mbps.

U odnosu na prethodni Snapdragon 810, Qualcomm procesor je najnapredniji procesor koji nudi dvostruko veću brzinu i uštedu energije. Adreno 530 pruža i do 40 odsto brže grafičke performanse i veću energetsku efikasnost. Snapdragon 820 podržava 4K snimanje i reprodukciju na četiri puta većoj rezoluciji nego što je 1080p, omogućavajući korisnicima da zabeleže svakodnevne trenutke prepune izuzetnim detaljima i jasnom slikom. Procesor je takođe optimizovan za VR, spajajući kvalitet piksela i živopisne boje u cilju pružanja vrhunskog Virtual Reality doživljaja korisnicima G5 smart telefona.

aptX™ HD: Hi-Fi Wireless Audio jačine 24 bita
G5 model smart telefona opremljen je aptX HD, unapređenim kodekom koji podržava bogat i jasan zvuk jačine 24 bita uz pomoć bluetooth konekcije. U kombinaciji sa LG Tone Platinum slušalicama, korisnici mogu da iskuse vrhunski kvalitet Hi-Fi zvuka koji zvuči gotovo kao originalni sadržaj.

Qualcomm® Quick Charge™ 3.0
G5 model nudi Qualcomm® Quick Charge™ 3.0 opciju za neverovatno brzo punjenje baterije. Upotrebom inteligentnog algoritma, Qualcomm® Quick Charge™ 3.0 je za 27 odsto brži način punjenja baterije od standardnog i 45 odsto efikasniji od prethodne generacije.

Low Power Location Estimation (LPLE) Tehnologija
LG G5 poseduje dugotrajnu bateriju, zahvaljujući Low Power Location Estimation tehnologiji. Ovo rešenje unapređuje efikasnost baterije čak i do 42 odsto unapređenjem potrošnje energije povezanim sa aplikacijama koje su bazirane na podacima o lokaciji.

„Novi LG G5 model omogućiće korisnicima da iskuse sve prednosti pravog mobilnog načina života. G5 i LG Friends su rešenje mnogobrojnih stručnjaka unutar kompanije LG koji su se pitali da li svet smart telefona još uvek ostavlja prostor za inovaciju i jedinstvenost. Verujem da će korisnici poželeti da imaju ovaj telefon istog trenutka kada ga uzmu u ruke“, izjavio je Juno Cho, izvršni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communication.


Ključne specifikacije:
- Procesor: Qualcomm® Snapdragon™ 820 Processor
- Ekran: 5.3 inča Quad HD IPS Quantum ekran (2560 x 1440 / 554ppi)
- Memorija: 4GB LPDDR4 RAM / 32GB UFS ROM / microSD (do 2TB)
- Kamera: Zadnja: standardna 16MP, Širokougaona 8MP / Prednja: 8MP
- Baterija: 2,800mAh (izmenjiva)
- Operativni sistem: Android 6.0 Marshmallow
- Veličina: 149.4 x 73.9 x 7.7mm
- Težina: 159g
- Mreža: LTE / 3G / 2G
- Povezivanje: wi-fi 802.11 a, b, g, n, ac / USB Type-C/ NFC / bluetooth 4.2
- Boje: srebrna / titanijum / zlatna / pink

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, uključi se u diskusiju!
Broj komentara:
10
  1. Анониман kaže,

    meni ovo deluje jako ruzno, specifikacije jesu ok ali dizajn je promasaj


  2. Анониман kaže,

    Ne kapiram foru, ko je lud da nosi punu torbu dodataka?


  3. nidzza kaže,

    Inovacije jesu ok ali, 360 kamera je super, ali ovo ostalo... Mislim, ko je lud da stalno čupa bateriju?


  4. Анониман kaže,

    LG bas zeli da Samsungu S7 uspe hahha


  5. Анониман kaže,

    iskreno nisu mi jasni ovi komentari iznad, kontam da ih 90% pisu botovi, dizajn je bar 10x bolji nego onaj na S7, druga stvar ovo za cupanje baterije, neko je ocigledno zatucan a ne bih da vredjam, radi se o modularnom telefonu sto je inovacija koju nece imati ni galaxy s10 ako ga bude..


  6. Svako ima pravo na mišljenje :)
    Iskren da budem, dizajnerski je G4 miljama ispred ovog, iako i on ima mana. Dodaci jesu ok, ali pitanje koliko su zaista svakodnevno potrebni.
    S7 je odlično unapređena šestica, Edge, kao i uvek zanimljiva opcija. Naravno ovo je samo moje prvo mišljenje, za više očekujem ih na testu.


  7. Анониман kaže,

    Moj G4 je odlican, preporucujem. Nikada nije bagovao, preporucujem i ne menjam ga do G6


  8. Анониман kaže,

    G5 donosi mnogo inovacija, jeste to kul ali da li je prakticno? Mislim da je iPhone popularan bas zato sto u jednom donosi sve sto ti treba. Ovde, hoces bolji zvuk - kupi dodatak, hoces poboljsanja kamere - kupi dodatak... i stalno menjaj dodatke. Ovo ce biti zanimljivo geekovima, sumnjam da ce ljudi bas trcati za njim.


  9. Анониман kaže,

    Always On sada izmislili i LG i Samsung, na Lumijama jos odaaavno


  10. Анониман kaže,

    ispadne ti g5 na pod i skupljas module po ulici hahah


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.