Mobilni operater Three namerava da blokira oglase na nivou mobilne mreže


Mobilni operater Three objavio je kako će implementirati tehnologiju za blokiranje oglasa u svojim mobilnim mrežama u Velikoj Britaniji i Italiji.

Iako se većina internet stranica finansira putem oglasa kako bi svoj sadržaj mogli besplatno ponuditi čitaocima, Three ističe kako oglašavanje može biti nametljivo, što je posebno problem na mobilnim uređajima koji imaju relativno male ekrane.

Three, koji je u vlasništvu CK Hutchison-a, navodi kako ne žele u potpunosti da eliminišu mobilno oglašavanje kojim se finansiraju internet sadržaji, već žele korisnicima dati veću kontrolu, izbor, i transparentnost nad onim što primaju na svoje uređaje. Naime, sistem bi trebao dati korisnicima mogućnost filtriranja i micanja oglasa, čime bi se postigla tri cilja, odnosno korisnici ne bi plaćali prenos podataka vezan uz oglase, zaštitilo bi ih se od praćenja aktivnosti putem oglasa, te bi imali mogućnost primati samo relevantne oglase. Three ističe i kako će sarađivati s oglašivačima kako bi poboljšali kvalitet mobilnih oglasa koji će biti propuštani do uređaja korisnika.

Tehnologiju za blokiranje oglasa trebala bi osigurati izraelska kompanija Shine, ali detalji kako bi ova usluga trebala raditi, niti kada će biti dostupna, još nisu poznati.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.