Mondo - pametna banka dostupna samo na telefonu


Bankovni računi i uopšteno elektronske usluge banaka danas su vrlo loše i zaostaju za razvojem tehnologije. Bankovni račun trebao bi da bude napredan kao onaj na Facebook-u ili WhatsApp-u, te pametan kao vaš pametni telefon – sve su ovo postulati na kojima se zasniva ideja iza Monda, britanskog startupa koji želi da pokrene sopstvenu banku.

I to ne bilo kakvu banku – već modernu, pametnu banku koja će funkcionisati isključivo putem mobilne aplikacije. Kroz jednu aplikaciju obavlja se celokupno poslovanje sa bankom, sprovode se mobilna plaćanja, prati se potrošnja i budžet, a aplikacija daje i savete i preporuke za štednju.

Za sada je ova banka-aplikacija dostupna u obliku alfa testne verzije (i prepaid kreditne kartice) za mali broj korisnika u Ujedinjenom Kraljevstvu, ali planovi za širenje su veliki. Do sada je Mondo prikupio već 6 miliona funti investiocionog kapitala, a interesa je bilo mnogo više, pa su neke investitore morali i odbiti. Potencijalno tržište za ovu aplikaciju je ogromno, a potencijalni korisnici doslovno su svi stanovnici sveta.

Što se tiče konkurencije, osnivači Monda se ne plaše tradicionalnih banaka. Sve što današnje banke nude jeste ulepšana mobilna aplikacija kroz koju su dostupne stare, loše, i dosadne usluge, smatra CEO Monda Tom Blomfield.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2018 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.