Samsung predstavio Gear 360 kameru


Samsung je predstavio Gear 360, kameru s mogućnošću snimanja kadrova od 360 stepeni koja korisnicima omogućava snimanje, gledanje i deljenje najdražih trenutaka kroz fotografije i video-sadržaj. Uređaj je osmišljen kao pratilac na putovanjima, zabavama i raznovrsnim aktivnostima i objedinjuje najbolje od Samsung Galaxy iskustva. Korisnicima omogućava da budu autori vlastite virtuelne stvarnosti, u kojoj će uživati uz pomoć uređaja Gear VR.

„Samsung pomera granice mobilnog iskustva, izvan okvira mobilnog telefona – rekao je DJ Koh, predsednik uprave divizije mobilnih komunikacija kompanije Samsung. On je rekao da u odnosu na prošlogodišnje predstavljanje uređaja Gear VR, Gear 360 proširuje mogućnosti snimanja posebnih trenutaka, za još opipljivije vizuelno iskustvo.

Samsung Gear 360 poseduje dvostruke objektive „riblje oko“, od kojih je svaki uparen sa 15-megapikselnim fotografskim senzorom, što omogućava snimanje 360-stepenog video-zapisa rezolucije 3840 sa 1920, ili fotografija rezolucije 30-megapiksela. Korisnici će moći snimiti i širokougaoni video ili fotografiju pod uglom gledanja od 180 stepeni, korišćenjem jedne od kamera. Tokom izrade vodilo se računa i o mogućnostima snimanja u uslovima slabijeg osvetljenja, pa Gear 360 nudi Bright Lens tehnologiju sa otvorom blende F2.0.

Zahvaljujući laganom, kompaktnom dizajnu oblika lopte, Gear 360 lako je nositi i snimati u pokretu, u zatvorenom ili otvorenom prostoru. Uređaj je opremljen i praktičnim nosačem, a kompatibilan je i sa nizom već dostupnih dodataka za kamere.



Kada Gear 360 povežu sa Samsung pametnim telefonom, korisnici trenutno mogu da gledaju sadržaj koji snimaju. Po završetku snimanja, uređaj će automatski ponuditi skladištenje materijala na pametnom telefonu ili deljenje sadržaja na društvenim mrežama, uključujući i Google Street View. Deljenjem sadržaja na pametni telefon povezan sa uređajem Gear VR, korisnici mogu da uživaju u virtuelnoj stvarnosti snimaka, a uskoro će biti dostupan i niz kompatibilnih aplikacija, za preuzimanje na Galaxy Apps, Google Play kao i na personalnim računarima.



Gear 360 kompatibilan je sa određenim serijama Samsung pametnih telefona, među kojima novopredstavljeni Galaxy S7 i Galaxy S7 edge, Galaxy S6 edge+, Galaxy S6 edge, Galaxy S6 i Galaxy Note 5.

Tekst i foto: PR

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. joca kaže,

    zanimljiv koncept, videcemo kako ce biti prihvacen


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.