Sony predstavio Xperia X seriju telefona


Nakon LG-a i Samsunga, u Barceloni se pokazao i Sony, što govori u prilog tvrdnji da ne odustaje od ovog biznisa, kao što su njegovi čelnici u jednom trenutku dali naslutiti. Na MWC-u u Barceloni svetu je pokazao nove modele iz nove serije X. To su: Xperia X, Xperia XA i Xperia X Performance. Posebno je zanimljiv ovaj poslednji jer je pokretan Snapdragon-om 820.

Sva tri uređaja dolaze s 5-inčnim ekranom, a svaki od njih se fokusira na nešto drugo. Tako najjači od njih, Xperia X Performance, kao što mu i sama reč kaže, za zadatak ima privući one kojima treba najjači dostupan hardver. Zato je pokretan najnovijim Qualcomm-ovim procesorom - Snapdragonom 820. Ima 3 GB RAM-a, 32 GB interne memorije, ulaz za microSD memorijske kartice, bateriju kapaciteta 2700 mAh, a temeljen je na Android-u 6.0 Marshmallow. Njegov 5-inčni ekran dolazi u 1080p rezoluciji. Tu je i 23 MP kamera s ultra brzim autofokusom, te mogućnošću povećanja ISO vrednosti do 12800.



Sudeći prema specifikacijama, ovi nije naslednik modela Xperia Z5, već pokušaj formiranja jednog novog tržišnog segmenta. Zato se nadamo da će i cena biti niža nego kod Xperije Z5.

Drugi model koji je predstavljen je Sony Xperia XA. Ovaj je fokusiran na dizajn, kameru i bateriju, navode u Sony-ju. Pokreće ga MediaTek-ov MT6755 procesor i 2 GB RAM-a, ima 16 GB interne memorije i ulaz za microSD karticu. Dolazi s 13 MP kamerom i 8 MP prednjom kamerom, dok kapacitet baterije iznosi 2300 mAh. 5-inčni ekran ovog modela dolazi u 720p rezoluciji, a karakteriše ga vrlo mala ivica sa strane.

Treći Sony-jev model predstavljen nosi naziv Sony Xperia X. Dolazi sa 5” 1080p ekranom, pokretan je Snapdragon-om 650 i cenom će se smestiti između gornja dva modela. Dolazi sa 3 GB RAM-a, 32 GB interne memorije, ulazom za microSD kartice i 2620 mAh baterijom. Zadnja kamera ima senzor od 23 megapiksela i f/2.0 otvor blende, a donosi i hibridni autofokus s mogućnošću predviđanja objekta u pokretu. Prednja kamera sa senzorom od 13 MP biće zanimljiva za selfije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.