Xiaomi službedno predstavio Mi 5 smartphone


Xiaomi je u zadnjih par godina postao jedan od ključnih igrača u svetu smartfona, o čemu svedoči visoko peto mesto na listi najprodavanijih uređaja u svetu, odmah iza Lenova, koji je na četverom mestu zahvaljujući Motoroli.

Tako je Hugo Barra, nekadašnji visokopozicionirani manager Google-a, a sada zaposleni Xiaomi-ja, najavio prvu press konferenciju ove kompanije u Evropi, čime želi naglasiti da će novi top model biti globalno dostupan.



Dakle, Xiaomi Mi 5 dolazi kućištu s metalnim okvirom i keramičkom poleđinom, s 5,15-inčnim ekranom, za kojeg navode da ima izuzetno pozadisnko osvetljenje od čak 600 nita, ali prema rečima Huga Barre, to ne utiče na potrošnju baterije zbog novog rasporeda LED dioda unutar ekrana. Uređaj je težak samo 129 grama, što je izvrstan rezultat ako u obzir uzmemo činjenjicu da je opremljen 3000 mAh baterijom. Pokretan je Qualcomm-ovim Snapdragon 820 proceosrom, sadrži 4 GB RAM-a, a zanimljivo je da u startu dolazi sa 128 GB interne memorije.

Hugo Barra navodi da je novi procesor i RAM za čitavih 100% brži od prošlogodišnjeg Snapdragon-a 810, grafika 40%, a Flash memorija za 87%. Za one opterećene brojevima, Xiaomi Mi 5 s preko 142.000 bodovana AnTuTu benchmark-u šije Samsung Galaxy S7 i LG G5.



Mi 5 je prvi Xiaomi s home dugmetom, koje će poslužiti kao čitač otisaka prstiju. Već se na slikama može videti da su se u Xiaomi-ju potrudili kad je dizajn u pitanju. Mi 5 će doći u crnoj, beloj i srebrnoj boji kućišta.

Posebno je zanimljiva kamera koja dolazi sa senzorom od 16 megapiksela, dvostrukim LED blicem i mogućnošću snimanja 4K videa. Kamera je optički stabilizovana i to u čak četiri smera. U Xiaomi-ju navode da će ova četverosmjerna stabilizacija dati osetno bolje rezultate u lošijim uslovima osvetljenja i pri snimanju videa. IMX 298 16 MP senzor je proizveo Sony, i dolazi s Phase Detection autofokusom. Prednja kamera dolazi s 4 MP senzorom, ali s pikselima od 2 mikrona.



Operativni sistem je MIUI 7, temeljen na Android-u 6.0. Jedna od novosti novog MIUI-ja su MI video pozivi koji donose funkciju ulepšavanja, igranja igara unutar video poziva, poboljšane komunikacije slikama dok traje poziv i raznim zabavnim efektima svojstvenim za kinesko tržište.

Cena uređaja u Kini će iznositi 2699 RMB (oko 375 evra), što je manje od mnogih drugih uređaja sa 128 GB memorije. U ponudi će biti 64 i 32 GB verzije, čija će cena biti niža. 64 GB model će koštati 2299 RMB (oko 319 evra), a 32 GB (oko 277 evra). Prodaja u Kini počinje 1. marta, a potom i u ostatku sveta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.