Android aplikacije ne smeju da blokiraju oglase u drugim aplikacijama


Rastuća popularnost alata za blokiranje oglasa sigurno predstavlja potencijalno veliki problem kompanijama koje žive upravo od prodaje oglasa – bilo na webu bilo unutar mobilnih aplikacija. Google je jedna od njih, ali osim što želi onemogućiti blokiranje oglasa ima cilj i zadovoljiti potrebe svojih korisnika, pa se nalazi na prilično klizavom terenu.

Najnovijim promenama pravila za aplikacije na Google Play prodavnici pokušava se onemogućiti blokiranje reklama unutar aplikacija, dok standardni adblockeri unutar mobilnih internet pregledača trebaju ostati netaknuti.

Kako bi pomirili ove činjenice, iz Google-a su odlučili postaviti novo pravilo u Play Store. Mobilne aplikacije na Android-u više ne smu drugim aplikacijama zabranjivati prikazivanje oglasa. Aplikacije koje blokiraju prikaz oglasa unutar iste aplikacije, poput primera radi browsera, i dalje su dobrodošle na Google-ovu prodavnicu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    koga briga za njihova pravila ,kada i trenutno jedine aplikacije koje rade svoj posao oko blokiranja reklama ili zahtjevaju root na tel. ili ih uopste nema na G.Play vec se skidaju sa drugih izvora....


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.