DDoS napadi sve jači i brojniji


Prema istraživanju kompanije Verisign, koja se specijalizovala za internet bezbednost, učestalost DDoS napada tokom poslednjeg kvartala 2015. godine bila je najveća ikad zabeležena (što se tiče Verisign-ovih podataka).

Tako je u poređenju s poslednjim kvartalom 2014. godine broj DDoS napada porastao za 85%, a 15% u odnosu na treći kvartal 2015. godine.

U poslednjem kvartalu 2015. godine najveći zabeleženi DDoS napad bio je u slučaju jedne telekomunikacione kompanije. Napad je trajao nekoliko nedelja, a najviše izmerene vrednosti bile su slanje 125 miliona paketa u sekundi i maksimalni saobraćaj od 65 Gb/s.

U Verisign-u napominju kako osobe ili grupe koje stoje iza DDoS napada pokazuju sve veću upornost. Tako je jedna neimenovana kompanija u poslednjem kvartalu 2015. godine zabeležila 16 slučajeva DDoS napada.

Što se tiče najčešćih meta napada, to su uglavnom kompanije koje nude IT, softverske i cloud usluge (u 32% slučajeva), nakon čega slede kompanije koje nude zabavni i multimedijalni sadržaj (u 30% slučajeva). Finansijski sektor bio je meta u 15% slučajeva, javni sektor u 10% slučajeva, a telekomunikacioni u 8% slučajeva.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.