Deo iCloud-a se seli na Google Cloud Platform


Kako prenosi Engadget, nakon što su nedavno sklopili dogovor sa muzičkim servisom Spotify, kompanija iz Mountain View-a je sada našla još jednog velikog klijenta za svoj Google Cloud Platform, a u pitanju je niko drugi nego - Apple.

Apple i Google su tako nedavno sklopili multimilionski dogovor o pomeranju dela iCloud servisa na Google Cloud Platform, a iako nijedna od navedenih kompanija nije potvrdila ove vesti, izvori bliski Apple-u navode kako je dogovor vredan između 400 i 600 miliona američkih dolara.

Do prelaska na Google Cloud Platform, Apple će za iCloud nastaviti koristiti kombinaciju Amazon Web Services i Microsoft Azure platformi, koje su potpomognute i njihovim sopstvenim data-centrima.

Pretpostavlja se kako će prebacivanje dela iCloud platforme na Google Cloud Platform trajati čak godinu dana, i kako će Apple već u skorijoj budućnosti napustiti Google-ovu cloud platformu, s obzirom da već neko vreme planiraju da prošire i izgrade nove data-centre, koji bi jednog dana mogli poslužiti i kao osnova njihovih cloud servisa.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.