Here mape postaju nedostupne korisnicima Windows Phone i Windows 10 uređaja


Konzorcijum koji pod kontrolom drži Here Mape juče je objavio kako prekida s podrškom za Windows 10 platformu, te da će ograničiti podršku za Windows Phone 8 uređaje. Prestanak podrške stupa na snagu 29. marta, ali Here mape će na Windows 10 smartfonima prestati da rade 30 juna. Na uređajima koji vrte Windows Phone 8.1 nastavće da rade, ali uz vrlo ograničenu podršku. Ukoliko svoje Windows Phone 8 uređaje nadogradite na Windows 10, zadesiće ih ista sudbina, dakle prestaće da radie – 30. juna, objavljeno je na službenom Here blogu.

Nokijine Here mape poznajemo kao jedan od boljih servisa za mapiranje i navigaciju, posebno na Windows Phone uređajima. Here mape su vremenom izašle iz okvira Windows telefona i proširile se na iOS i Android. Prilikom kupovine Nokijinog Devices & Services odeljenja, Microsoft ih nije uspeo utrpati u istu vreću i nad njima zadržati kontrolu, pa ih je Nokia kasnije prodala nemačkom konzorcijumu proizvođača automobila, koji objedinjuju Daimler, Audi i BMW.

Ovo je sada još jedan težak udarac za Microsoft-ovu Windows (Phone) 10 platformu, nakon što su mnoge druge kompanije za nju prestale da razvijaju svoje aplikacije. Osim što je Google praktično u samom startu odustao od ponude svojih servisa na Windows telefonima, to su učinile mnoge važne kompanije kao npr. American Airlines, Chase Bank, Bank of America, American Airlines, NBC i Pinterest, a nedavno smo saznali kako ne treba očekivati ni Snapchat.

DOPUNA:

Saopštenje kompanije Microsoft o povlačenju HERE mapa

Povodom vesti koju je objavila kompanija HERE o povlačenju svojih mapa iz Windows prodavnice, Microsoft obaveštava sve svoje korisnike da ne prestaje da postoji veliko interesovanje za razvoj aplikacija za Windows sistem i isprobavanje mapa originalno razvijenih za Windows 10 platformu.

Svim Windows korisnicima je kao i do sada obezbeđen širok izbor mapa, dostupnih u prodavnici, kako besplatnih, tako i onih koje se mogu kupiti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Skoro 4 god koristim win os, msm da sam dovoljno bio strpljiv da nesto urade sa aplikacijama, vreme je da se menja operativni sistem..


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.