Instagram omogućio objavu videa od 60 sekundi


"Ovo je samo jedan korak od mnogih koje ćete videti ove godine", objavljeno je na službenom blogu Instagram-a uz informaciju kako će korisnici na ovoj mreži moći objavljivati video zapise u trajanju od jednog minuta, što je veliko povećanje u odnosu na dosadašnjih 15 sekundi.

Ova opcija delu korisnika je već dostupna, dok bi tokom sledećih nekoliko meseci svi korisnici ove mreže trebali da imaju mogućnosti objavljivanja video zapisa u trajanju od jednog minuta. Takođe, iz Instagram-a su objavili kako će od ove nedelje korisnicima aplikacije na Apple-ovim mobilnim uređajima biti dostupna i mogućnost povezivanja više videa skladištenih u iPhone-u u jedan video zapis kojeg će moći objaviti na Instagram-u. Inače, mogućnost objavljivanja videa u trajanju od 60 sekundi oglašivačima je dostupna već dva meseca, a iz ove kompanije objavili su kako je u poslednjih šest meseci zabeležen porast pregleda video zapisa od čak četrdeset posto i očekuje se da će rasti i dalje.

Mark Zuckerberg još je prošle godine naglasio sve veću važnost i popularnost video zapisa na društvenim mrežama te je napomenuo kako će, umesto fotografija, sve više korisnika na Facebook-u i drugim mrežama objavljivati video zapise. Ovaj potez Instagram-a (kojeg je, kako je to već dobro poznato, Facebook kupio pre nekoliko godina) još je jedna potvrda sve veće popularnosti videa – ne samo među korisnicima, već i među oglašivačima.

Još jedna novost koja uskoro očekuje sve korisnike ove mreže, a o kojoj smo već pisali, jeste promena algoritma koja će uticati na način na koji se prikazuju objave te se one više neće prikazivati hronološkim redom, već prema važnosti. Internetom su se proširile glasine kako će ta promena nastupiti već ove nedelje, ali za prikazivanje objava po važnosti trebaćemo sačekati još koju nedelju ili mesec.


Foto: eirfy / Shutterstock

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    oo konacno


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.