Instagram ukida hronološki prikaz objava


Instagram je objavio kako će tokom sledećih nekoliko meseci na svom servisu prestati da prikazuje slike hronološkim redom, prenosi The Next Web. Umesto toga, slike će biti prikazane na sličan način kao i postovi na Facebook-u, odnosno redosledom koji odredi poseban algoritam koji će nastojati prepoznati koje slike su vam bitnije od drugih.

"Red kojim će se prikazivati slike i video klipovi u vašem feedu će biti baziran na verovatnoći da vam isti budu interesantni, kao i vašoj vezi sa osobom koja je objavila te slike i video klipove, ali i vremenu njihovog objavljivanja. Kako budemo počinjali sa uvođenjem ovih promena, fokusiraćemo se na optimizovanje reda kojim se prikazuju sadržaji - svi postovi će i dalje biti tu, samo će biti prikazani drugačijim redosledom," istakli su iz Instagram-a.

Kao razlog uvođenja ovih promena, iz Instagrama su naveli podatak kako prosečan korisnik njihovog servisa propusti da pogleda 70% svog feeda, što automatski povećava i šanse da će isti taj korisnik propustiti i neke slike koje bi mu mogle biti prilično interesantne.

Foto: eirfy / Shutterstock

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.