Netflix ograničava kvalitet videa na mobilnim uređajima određenih korisnika


Nakon što je T-Mobile-ov CEO u SAD-u, John Legere, optužio Verizon i AT&T kako namerno smanjuju brzinu prenosa video sadržaja u svojim mrežama, oglasio se Netflix koji tvrdi kako su oni ti koji onemogućavaju punu brzinu za određene mobilne operatere.

Naime, u izjavi za The Wall Street Journal, Netflix-ovi predstavnici navode kako već 5 godina namerno smanjuju brzine prenosa za mobilne operatere širom sveta, uključujući najveće mobilne operatere u SAD-u, Verizon i AT&T, kako bi "zaštitili korisnike od prekoračenja internet saobraćaja uključenog u njihove pakete". Ali među mobilnim operaterima kojima se smanjuje brzina prenosa nije i T-Mobule US i Sprint, za koje u Netflix-u ističu kako istorijski imaju politiku koja je blaža prema korisnicima, odnosno umesto da im naplaćuju prekoračenje prenesenih podataka, oni samo smanjuju brzinu prenosa podataka.

Netflix tvrdi kako radi zaštite korisnika mobilnih mreža ograničavaju brzinu prenosa na 600 kilobita u sekundi, jer 2 sata gledanja filma u visokoj rezoluciji rezultuje prenosom oko 6 GB podataka, što je količina podataka uključena u Verizon-ovu pretplatu od 80 dolara mesečno.

Naravno, AT&T i Verizon nisu srećni s ovim saznanjem, ističući kako su šokirani saznanjem kako Netflix namerno smanjuje brzinu za njihove korisnike bez njihovog znanja ili pristanka.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.