Ni HTC One M8 neće dobiti Windows 10 Mobile?


Prošle nedelje je Microsoft konačno pustio u opticaj službenu verziju Windows 10 Mobile operativnog sistema. Zavisno od uređaja kojeg posedujete nadogradnja prolazi glatko, ili uopšte ne prolazi bez prethodne promene podešavanja na uređaju kojim se Microsoft zavarava da je uređaj s američkog tržišta i sl.

Ali, to nisu ujedno i jedini problemi vezano uz Windows 10 Mobile. Naime, na popisu pogodnih uređaja za nadogradnju nalaze se isključivo mobiteli sa minimalno gigabajtom radne memorije, dok je za uređaje s manje memorije odlučeno da nisu pogodni za nadogradnju, mada ima korisnika koji tvrde kako i takvi uređaji bez problema rade na Windows 10 Mobile OS-u.

I dok Microsoft-ova odluka da ne podrži starije uređaje s 512 MB RAM-a i ne čudi toliko koliko ova kojom se Windows 10 Mobile nadogradnja uskraćuje vlasnicima HTC One (M8) for Windows uređaja.



Naime, ovaj mobitel je više nego pogodan za Microsoft-ov novi mobilni OS, budući da ima ni manje ni više nego 2 GB RAM-a, što većina podržanih Lumia nema (osim 1020, 950 i 950XL koje dolaze s 2, 3 i 4 GB RAM-a).

Tračak nade za vlasnike HTC One (M8) for Windows uređaja ipak ima, jer kako je vidljivo iz prepisa s HTC-ovog foruma, HTC još uvek navodi kako nameravaju nadograditi ovaj uređaj s novim Windows 10 Mobile OS-om. Tim više što još ni Microsoft nije ponudio valjani razlog za izbacivanje ovog mobilnog s popisa podržanih.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.