Prijavite se na takmičenje u bacanju mobilnog telefona


Finska je zemlja koja je u tehnološkom svetu poznata po Nokiji, ali manje je poznato da se u toj zemlji redovno održava Svetsko prvenstvo u bacanju mobilnih.

Navedena aktivnost u Finskoj se smatra službenim nacionalnim sportom, a ima dvostruku funkciju. Cilj je prvenstveno organizirati zabavno sportsko takmičenje na kojem će se okupiti svi uzrasti, dok je drugi cilj ekološki. Naime, organizatori takmičenja stavljaju veliki naglasak na recikliranje mobilnih uređaja.

Prvenstvo sveta u bacanju mobilnog održava se od 2000. godine, a ledeće prvenstvo održati će se 11. marta sledeće godine u gradiću Savonlinna na jugoistoku Finske.

Takmičari neće smeti da ponesu sopstvene mobilne uređaja, već će moći odabrati između uređaja koje im ponude organizatori takmičnenja na licu mesta. Prvenstvo će imati četiri različite kategorije takmičenja: originalna tehnika (jednostavno bacanje mobilnog s ramena), slobodna tehnika (ocenjuje se estetika i koreografija pri bacanju mobilnog), timsko takmičenje te takmičenje za mlađe uzraste (za decu do 12 godina).

Prilikom prijave za takmičenje potrebno je platiti određeni iznos, individualni takmičari plaćaju 11 američkih dolara, timovi 30 američkih dolara, a deca 5,5 američkih dolara. Više detalja o samom takmičenju možete saznati putem službene stranice.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.