Recenzija: Beats Studio 2 Wireless


Nakon testiranja velikog broja telefona, na zahtev mnogih kojima su oni dosadili, na test smo uzeli jedne slušalice. Nisu u pitanju bilo kakve slušalice, već jedne od najboljih na našem tržištu - Beats Studio 2 Wireless.

Iz samog naziva Wireless, jasno je da se radi o bežičnim slušalicama, a ovaj model postoji i u verziji koja nema bežičo povezivanje već samo kablom i taj model je nešto jeftiniji. Naravno, ukoliko niste u mogućnosti da Beats Studio 2 Wireless povežete bežičnim putem, ne brinite jer u prodajnom pakovanju dobijate i kabal.

Plus
- Odličan kvalitet izrade
- Fantastičan dizajn
- Zvuk odličnog kvaliteta
- Odlične mogućnosti povezivanja

Minus
- Cena

Dizajn

Beats Studio 2 Wireless slušalice definitivno će vas oduševiti dizajnom, kao i dostuonim bojama. Na našem testu bile su sive, ali postoje još i bele, srebrne, crne, zlatne, plave, crvene i mat crne. Izrađene su od visoko kvalitetne plastike sa pojedinim metalnim delovima i kožom.

Kada držite slušalice u rukama, ostavljaju utisak premium kvaliteta izrade i odličnog dizajna. Slušalice nemaju nepotrebnih opcija, tu je Beats znak koji na jednoj slušalici služi i kao dugme (recimo, ukoliko ih povežete sa Mac računarom, pritiskom će otvoriti iTunes), tu je LED lampica za status Bluetooth povezivanja, kao i 5 LED lapmpica koje pokazuju stanje baterije. Od ulaza, dostupan je ulaz za 3,5 mm kabal ukoliko se ne povezujete bežično, kao i ulaz za microUSB koji služi za punjenje baterije. Tu je i dugme za uključivanje sa LED lapmicom.



Sve u svemu, funkcije su izuzetno pojednostavljene, što je pohvalno. U prodajnom pakovanju, dobićete RemoteTalk™ kabal, 3.5mm audio kabal koji će vam služiti kada niste povezani bežično, USB 2.0 kabal za punjenje (USB-A to USB Micro-B) USB, kao i adapter za punjenje. Dobićete i praktičnu torbicu za vaše slušalice, kako bi ih odložili kada ih ne koristite.



Slušalice omogućavaju standardnu promenu veličine za one glavatije, a moguće ih je i "prelomiti" kako bi zauzimale manje prostora kada ih ne koristite. O dizajnu nećemo mnogo pričati, jer se i sami možete uveriti u odličan izgled kroz fotografije. Rećićemo samo da su slušalice lagane i ne postanu teške nakon dužeg korišćenja.

Kvalitet zvuka

Beats Studio 2 Wireless definitivno će vas oduševiti kvalitetom zvuka. Pored odlično nivelisanih tonova i basa koji je odlično izveden, Beats se pobrinuo i da omogući da slušalice budu jako glasne, a da se pritom ne gubi na kvalitetu. Zvuk je odličan, bilo da slušate metal ili klasiku. U svakom muzičkom žanru, Beats Studio 2 Wireless se pokazao kao odličan.

Jedni je sigurno, ove slušalice definitivno spadaju u sam vrh ponude na domaćem tržištu, što se kvaliteta zvuka tiče. Isto tako, ove slušalice imaju odličnu zvučnu izolaciju, koja je ipak izvedena s merom. Tako vas ove slušalice zbog ugrađenog ANC sistema neće potpuno odvojiti od spoljnog sveta, već će dopustiti da, barem malo, čujete osobu koja vam se obraća. Ovo može da bude i jedina mana - ukoliko se recimo kolege u kancelariji deru i prave buku, neke detalje ćete ipak čuti. Ali odlično je ukoliko misle ih ne čujete zbog slušalica, pa krenu da vam pričaju nešto iza leđa (haha).

Dakle, kvalitet zvuka je na visokom nivou. Naravno, postoje i mnoge jeftinije slušalice koje daju isti ili bolji kvalitet, ali na to ćemo se osvrnuti u utisku.

Povezivanje

Uključite Bluetooth na telefonu (ili računaru ukoliko imate), pronađite vaše Beats slušalice na listi i izaberite, a na slušalicama pritisnite samo jedno dugme da bi potvrdili vezu. To je to. Slušalice su povezane bežično i možete ućivati u muzici. Jednostavan sistem povezivanja nije odneo korisne funkcije. Tako ukoliko posedujete iPhone, na njemu ćete u statusnoj traci videti i stanje baterije slušalica.



Ukoliko nemate Bluetooth, ili prosto želite da uštedite bateriju, tu je standardni kabal koji omogućava povezivanje u bilo koji 3,5 mm audio jack. Bluetooth veza je stabilna do 9 metara razdaljine, što znači da opušteno možete ostaviti telefon na sto i šetati po sobi.

Baterija

Prema rečima proizvođača, baterija će izdržati do 12 bežičnog slušanja muzike i do 20 sati autonomije. Ipak, u realnim uslovima uspeli smo da izvučemo manje, recimo da je baterija prebacila 8 sati bežičnog slušanja muzike i već je bila skoro prazna. Odlična stvar je što uz se puni standardnim micro USB priključkom i to vrlo brzo, tako da nećete morati dugo da čekate do novog slušanja.

Utisak

Beats Studio 2 Wireless su slušalice koje će vas sigurno oduševiti. Tokom testa, u koji smo uključili i profesionalce koji dobro znaju šta je kvalitetan zvuk, došli smo do utiska da se radi o odličnim slušalicama, savršenog dizajna i kvaliteta.

Ipak, kada smo svima koji su bili oduševljeni saopštili cenu, došlo se do zaključka da je ona nerealna. Iako su odličnog kvaliteta u svim aspektima, cena od 55,690 dinara ipak je previsoka. Za taj novac može se kupiti 5 slušalica drugih proizvođača vrhnskog kvaliteta. Možda će neki reći ne može baš pet, ali sigurni smo da može bar tri istog ili boljeg kvaliteta.

Cena je, dakle, jedina mana ovih slušalica. Ali, ukoliko vam pare nisu problem, i želite Beats koji važi za dobro izreklamirani  popularni "fensi" brend, sa ovim slušalicama nećete pogrešiti. Odlične su za svakodnevnu upotrebu, slušanje muzike na putu do posla, pa i u studiju za profesionalne primene. Uglavnom, za izuzetno visoku cenu, dobićete očekivano visoki kvalitet i Beats šminku. Ime, odnosno brend, je ono što kod ovih slušalica ubedljivo najviše plaćate. Ali, kao što smo rekli, ukoliko želite da se hvalite i pokažete da ste osoba sa stilom koja ne mari o tome što je cena veća od prosečne plate u Srbiji, definitivno ih kupite.

Ako ste prebrojali pare i shvatili da imate dosta, ove slušalice možete nabaviti u iStyle prodavnicama ili na njihovom web shopu. Ukoliko ih kupite obavezno nam javite jer moramo to da proslavimo, vi častite jer imate - razume se ;)

Na test ustupio: iStyle

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, uključi se u diskusiju!
Broj komentara:
4
  1. Анониман kaže,

    Fenomenalne, ali preskupe slušalice!


  2. Анониман kaže,

    cekaj cekaj, 55 hiljada, da li su oni normalni?


  3. Анониман kaže,

    cena je 25000 din. ako nisu wireless, tako da je to bolja kupovina.


  4. Ne, onda je cena 43,990 dinara (ako gledamo iStyle). Nešto si pogrešno video :)


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.