Snapchat nikad neće stići na Windows telefone


S vremena na vreme, neka aplikacija napravi pravu ludnicu u svetu smartfona. U prošlosti smo bili svdoci kako igre poput Angry Birds, Flappy Bird i sl., prouzrokuju "bum" u prodavnicama mobilnih operativnih sistema i u kratkom roku postanu veoma popularne. Neke od tih "bum" aplikacija ostaju popularne dugo vremena, poput Instagram-a ili finske igre Clash of Clans (koja nije dostupna za Windows), dok druge u doglednom vremenu nestanu sa scene.

Streloviti rast korisnika u poslednje vreme postigao je Snapchat, aplikacija za dopisivanje i objavljivanje fotoi video priča. Kao što je bilo i sa Instagram-om, Snapchat će uskoro postati glavna aplikacija koja će predvoditi kategoriju "nedostaci" u recenzijama tehnoloških portala, jer je za Windows platformu nema, a neće je ni biti.

Glavni razlog zašto Snapchat nikad neće biti dostupan za Microsoft-ovu platformu, niti preko aplikacije napravljene od nezavisnog programera (3rd party), je Snapchat-ov CEO Evan Spiegel koji ne voli Microsoft. Par veoma kvalitetnih Snapchat klijenata pojavilo se tokom poslednjih meseci u Windows prodavnici, ali su bili brzo uklonjeni nakon što je Snapchat pretio tužbom. Štaviše, svaki korisnik koji je svoj nalog na Snapchat-u napravio preko 3rd party aplikacije biće blokiran, a njegov nalog izbrisan.

Jedina mogućnost da Snapchat dođe na Windows uređaje postoji ako Microsoft, ili neka druga kompanija koja nije Google, kupi Snapchat. Šanse da ga kupi Microsoft su realno gotovo nikakve, a generalno je kompanija u lošoj pregovaračkoj poziciji za dovođenje Snapchat-a na svoju platformu jer Windows zauzima mali udeo na tržištu i situacija se neće moći promeniti dok Windows 10 Mobile ne počme jesti tržišni udeo iOS-a i Android-a. Za one koji kažu da je Snapchat nepotreban, prosečni kupac će, pogotovo ciljana kategorija 16-21 godine, zaobići platformu koja nema tu popularnu aplikaciju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.