Što noviji smartphone, to manje mesta za podatke


Vodeći proizvođači smartphona poput Apple-a, Samsung-a,HTC-a i drugih redovno barem jednom godišnje obnavljaju svoju ponudu novim modelima. Noviji modeli smartphonea za kupce ujedno znače i barem jedan korak napred u odnosu na stari model, u svemu osim u data prostoru.

Naime, ekipa s internet stranice Droid Life dokopala se novog Samsung Galaxy S7 smartphona te je zavirila u slobodni data prostor. Iz najavne fotografije vidljivo je kako Android operativni sistem te Samsung-ov TouchWiz korisnički interfejs zauzima poveću količinu data prostora – 8,08 GB, odnosno četvrtinu deklarisnog prostora. I to bez ijedne dodatne, vama bitne aplikacije.

Kupac tako 32 GB prostora dobija samo na papiru, jer ponešto se prostora gubi formatiranjem, dodatnih 8,08 GB zbog operativnog sistema te svih unapred instaliranih aplikacija i servisa. Kupcu na kraju u najboljem slučaju na raspolaganju ostaje tek nešto više od dvadesetak gigabajta.

Srećom Samsung je ovaj put ugradio podršku za microSDkartice pa se ovaj problem može lako rešiti i naknadno. U slučaju da ne želite da ulažete dodatni novac u memorijsku karticu možda bi bilo bolje da izbegnete kupovinu 32-gigabajtnog modela i uzmete 64-gigabajtni model.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Ja čuh da je razlog tome da imaju dil sa operaterima da forsiraju ljude da smeštaju slike, videe na Cloud pa samim tim će protok data-e biti veci.


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.