Vivo Xplay 5 Elite je prvi smartphone sa 6 GB RAM-a


Kompanija Vivo predstavila je telefon sa 6 GB radne memorije, o čemu se spekuliše još od lansiranja prvih 64-bitnih procesora. Iako su ovi procesori u Android uređajima sada postali standard, prednost njihovih 64 bita ne možemo iskoristiti. Zašto? Iz jednostavnog razloga što još uvek nemamo 64-bitni Android.

Isto tako sada imamo i mobitel sa 6 GB RAM-a, bez obzira što 32-bitni operativni sistem ne može adresirati više od 4 GB. Možda je Vivo nekim trikom uspeo da zaobiđe ovu barijeru i možda je svih 6 GB iskoristivo, dostupno operativnom sistemu. Naravno, ovo za sada ne možemo potvrditi, barem dok ne stignu prvi nezavisni testovi, tako da ne znamo radi li se o još jednom marketinškom triku. Zanimljivo je da uređaj dolazi sa 128 GB interne memorije, ali i u varijanti s 4 GB RAM-a.

Ali vratimo se malo samom uređaju. Uz to što je prvi smartfon sa 6 GB RAM-a, Vivo Xplay 5 Elite je pokretan Snapdragon-om 820, ima 5,43-inčni Super AMOLED ekran, i da, zakrivljen je poput onog na Samsung-ovim Edge modelima. Za sada ne znamo radi li se o potpuno istim Super AMOLED ekranima koje koristi Samsung, ali s obzirom na cenu, sve je moguće.



Tu je još čitaš otisaka prstiju, kamera senzor od 16 megapiksela, phase detection autofokus i softverska stabilizacija slike. Debljina kućišta iznosi 7,59 milimetara, u koje se smestila 3600 mAh baterija.

Cena ovog smartfona koji se po specifikacijama može meriti s mnogim laptopovima iznosiće 600 dolara i za sada nema informacija o dostupnosti na starom kontinentu, iako je izvesno da će ga u ponudi imati mnogi nzavisni web shopovi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.