Zavirite u Google-ov data centar uz video u 360 stepeni


Google nam je i ranije omogućio uvid u njihove velike farme servera kroz Street View ili galerije fotografija, a sada su objavili novi video u 360 stepeni koji svima omogućava da u virtuelnoj stvarnosti posete ekskluzivni data centar u Oregonu. Ovo je toliko osiguran pogon da ni većina Google-ovih radnika ne može u njega.

Google-ov developer Sandeep vodiće vas kroz ovaj pogon i objasniti šta vas čeka u svakoj od prostorija, a moći ćete videti poslušati i razgovore s radnicima. Hiljade servera osiguravaju i brojni bezbednosni sistemi, među kojima je i biometrijsko skeniranje oka koje svaki radnik mora obaviti.

Video možete pogledati na YouTube-u i povlačiti miš kako bi videli razne delove scena, ali bolji je doživljaj preko nekog od VR uređaja, poput Cardboard-a ili Gear VR-a. Najbolji detalj - video je dostupan i u 4K rezoluciji.

Google je inače data centar u The Dallesu otvorio 2006. godine i uložio 1,2 milijarde dolara u njega, a sada su najavili i da će celo postrojenje proširiti kako bi povećali kapacitete data centra. Kako bi ugradili novih 75.000 servera uložiće 600 miliona dolara.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.