Američki tinejdžeri žele samo iPhone


Prema rezultatima najnovije studije analitičara kompanije Piper Jaffray, sprovedene među 6.500 tinejdžera u SAD, u toj je zemlji među mladima Apple već odavno dobio bitku za nadmoć na tržištu pametnih telefona.

Studija koja se sprovodi svakih 6 meseci i dopunjava novim podacima kako bi rezultati bili što tačniji, otkrila je da su američki tinejdžeri u velikoj većini naklonjeni Apple-u, pa je iPhone za njih najbolje od najboljeg što se nudi na tržištu.

Čak 69 posto ispitanika prosečne starosti od 16,5 godina izjavilo je da već poseduje iPhone, što je za 1 posto više u odnosu na 6 meseci pre, pa uprkos malom padu u prodaji telefona, Apple uspeva ostvarivati rast među mladim Amerikancima.

Na pitanje o modelu svojeg idućeg telefona koji žele nabaviti, 75 posto tinejdžera je reklo da će to biti iPhone, što upućuje da bi brojke korisnika Apple-ovih telefona mogle narasti i kroz sledećih 6 mjeseci.

Ako se pitate gde je tu mladim Amerikancima Android, studija je ukazala da samo 19 posto njih razmišlja o tome da bi njihov sledeći telefon mogao raditi na Google-ovom OS-u, što bismo mogli protumačiti i tako da je recimo Galaxy S7 po njima smartfon za stare ljude.

Što se tiče tableta, tu je situacija slična, pa 48 posto kaže da već poseduju iPad, a 50 posto namerava odabrati iPad za svoj sledeći tablet, dok ih samo 14 posto želi nabaviti neki Android tablet.

Prema ovoj studiji Windows Phone gotovo uopšte ne zanima mlade Amerikance, ali Microsoft može biti barem malo zadovoljan zbog toga što je 19 posto ispitanika zainteresovano za kupovinu Surface tableta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.