BlackBerry Priv ispod očekivanja po prodaji


Kompanija BlackBerry u petak je objavila prodajne rezultate za svoj četvrti fiskalni kvartal (koji je završio 29. februara), prema kojima je kompanija u tom razdoblju prodala 600 hiljada mobilnih uređaja.

To je manje od predviđanja analitičara s Wall Streeta koji su predvideli da će biti prodato 850 hiljada telefona te manje od broja prodanth uređaja u prethodnom trećem fiskalnom kvartalu (tada je prodato 700 hiljada uređaja).

Ovakvi rezultati pokazuju da prvi kompanijin mobilni uređaj baziran na operativnom sistemu Android, BlackBerry Priv, ne ostvaruje očekivane prodajne rezultate.

Tokom četvrtog fiskalnog kvartala BlackBerry je na prihode od 464 miliona američkih dolara zabeležio gubitak od 238 miliona američkih dolara. Kompanija do kraja godine treba isporučiti oko 3 miliona mobilnih uređaja kako bi poslovanje bilo na pozitivnoj nuli.

Priliku da ostvari navedeno kompanija će dobiti kada uskoro na tržište pusti novu seriju svojih mobilnih uređaja temeljenih na Android-u, ali ovaj put ne iz visoke klase, već uređaja koji će pokriti srednji segment tržišta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.