Direktor FBI-ja se od špijunaže štiti lepljivom trakom


Pre nekoliko dana direktor FBI-ja James Comey održao je govor na Kenyon College-u u Ohiu, u kojem je govorio o bezbednosti i privatnosti podataka. Ovaj govor je bio najzanimljiviji po činjenici da je Comey otkrio neke detalje vezane uz otključavanje spornog iPhone-a, o čemu se mnogo pisalo proteklih nedelja. Međutim, u istom govoru je prvi čovek američke federalne istražne agencije otkrio i jedan pomalo uznemirujući podatak.

Dok je odgovarao na pitanja prisutnih o zaštiti od prisluškivanja, priznao je da je na svom laptopu web kameru prekrio lepljivom trakom. Čak ni direktor FBI-ja očito se ne oseća dovoljno bezbednim, pa je posegnuo za low-tech rešenjem koje može umanjiti šansu da ga neko tajno nadzire. Comey kaže da je savet oko lepljenja trake preko kamere vedio na vestima, i sledio ga "zato što je video da neko pametniji od njega čini isto to".

Poznato je da je i sam FBI pribegavao metodi špijuniranja putem web kamera na laptopovima, pa to može objasniti ovu paranoju njihovog direktora. Ipak, ako se osoba na tako važnoj poziciji ne može drugačije, osim lepljivom trakom, zaštititi od tajnog nadzora, šta obični građani mogu očekivati? – pitaju se aktivisti za zaštitu privatnosti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.