Dobio 2 godine zatvora jer se tagovao na Facebook-u


Tagovanje na slikama objavljenim na Facebook-u, zaista je simpatična funkcija najveće društvene mreže. Na taj način se recimo možete prisetiti imena ljudi na slici koja prikazuje vašu proslavu mature, kao i omogućiti vašim prijateljima da vide kakvu ste blesavu benkicu nosili dok ste bili beba.

Verovatno vam je svima (ili barem većini) jasno da se na slikama na Facebook-u ne biste smeli tagovati ako ste uhvaćeni u nečem što baš ne biste hteli podeliti s čitavim svetom, a još manje ako je to nešto protivzakonito.

Irac iz Belfasta s imenom Robert Darragh, očito o tome nije razmišljao kada se tagovao na slici koja prikazuje prošlogodišnje ulične nerede tokom kojih je u sukobu protestanata i pripadnika Orange Walk parade, kamenjem, batinama i bocama povređeno 29 policajaca.

Darragh je nakon uličnih nemira bio uhapšen jer je snimljen nadzornom kamerom uoči izbijanja sukoba, ali policija nije mogla dokazati da je i sam učestvovao u nasilju, jer su na snimcima same tučnjave svi protestanti imali lica prekrivena šalovima.

Ali Irac očito nije želio da ostane anoniman pred svojim društvom, pa je na Facebook-u objavio slike obračuna s policijom, na kojima je uredno tafovao svoju maskiranu facu, nesvestan da je policija tokom istrage "češljala" i društvene mreže poput Facebook-a i Instagram-a.

Nakon što su mu predočeni dokazi, Darragh je priznao krivicu za učestvovanje u nemirima, a sud mu je za to delo dodelio 2 godine zatvora, od kojih će najmanje jednu morati provesti iza rešetaka.

Na sudu je izrazio žaljenje i rekao da ga je sramota zbog svega, što mu je uzeto kao olakšavajuća okolnost da ne dobije veću kaznu.

Nije nam poznato da li ga je sramota zato što je bio toliko glup da se taguje.

Foto: Alexey Boldin / Shutterstock.com

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2018 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.