Google naljutio TV industriju


Google je još jednom opalio paljbu po decenijama starom TV oglašavanju tvrdnjom da oglasi koje oni nude na YouTube-u imaju veću snagu uslovljavanja gledalaca da kupe proizvode. Google-ov Matt Brittin će na oglašivačkoj konferenciji Advertising Week objaviti kako su u 77 posto vremena YouTube oglasi bili efikasniji od TV oglasa, objavio je Guardian koji je došao do ovog izveštaja.

Internet div je napravio analizu 56 studija slučaja brandova iz šest različitih industrija u osam evropskih zemalja između 2013. i 2016. godine, a ti podaci su im pokazali veći povrat investicije na YouTube-u.

Lucien van der Hoeven iz MarketSharea kaže da iako iako TV ima snažan uticaj u digitalnom dobu, u digitalni video se i dalje ne ulaže dovoljno u kategorijama koje su merili u Velikoj Britaniji, Francuskoj i Nemačkoj. Stoga će Brittin sugerisati kako bi oglašivači trebali trošiti šest puta više na YouTube-u žele li stvarni rezutat tih ulaganja. Iz marketinške TV kuće Thinkbox kažu pak da "televizija gradi brandove bolje od ičega i stvara najveći profit". Dodaju i da su veliki oglašivači zainteresovaniji da ulažu u top emisije poput najnovijih serija u odnosu na razne popularne YouTube videe.

Debbie Weinstein iz Googlea rekla je za Business Insider kako se ne radi ovde o ratu s TV industrijom već o tome da se odgovara na pitanje klijenata oko najboljeg načina da se potroše oglašivački dolari sa svim prednostima koje su se događale u medijskom prostoru.

S druge strane studije pokazuju da ključna publika (mladi od 16 do 24 godine) na koju ciljaju oglašivači, više ni ne gleda TV te da obožavaju YouTube snimke. Štaviše, mladi danas više vremena provode gledajući online sadržaje od klasičnog TV programa. Rezultati idu i Google-u u prilog jer su prihodi rasli 40 posto u odnosu na godinu ranije, prenosi TNW .

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.