Google-ova prvoaprilska šala nije se dopala baš svima


Google svake godine 1. aprila pripremi nekoliko šaljivih ili potpuno izmišljenih tehnoloških rešenja, a tako su i juče dodali novu "opciju" odgovaranja na poruke u Gmail-u. Ali samo nekoliko sati kasnije, zbog prigovora brojnih korisnika, zafrkanciju s popularnim Minionsima morali su da povuku.

- Izgleda da smo zeznuli sami sebe ove godine - napisali su na službenom blogu uz izvinjenje za ovu novu opciju u Gmailu i rivicu svalili na bug koji je prouzročio više glavobolja od zabave.

Iako Google nije kriv ako je neko to slučajno poslao, kriv je što se pojavio bug zbog kojeg neki korisnici nisu ni mogli poslati e-mail na drugačiji način – i obična opcija "Send" poslala je Miniona i blokirala povratne poruke.

"Mic drop" opcija je trebala omogućiti korisnicima da pošalju mail uz koji bi se na kraju automatski prikvačio i gif Miniona koji baca mikrofon - kako bi poslali poruku da ste završili s ovim razgovorom. Ali, problem je nastao u načinu na koji je Google postavio ovo dugme, zbog čega su mnogi slučajno mogli pritisnuti ovo dugme i poslati takav zafrkantski mail šefovima, poslovnim partnerima, a moguće su naravno bile i druge situacije u kojima bi ovo bilo sasvim neprimereno.



Jedan takav simulirao je dizajner Andy Baio koji je smislio kako bi izgledalo da se takav GIF pojavio u dogovorima oko pogreba. Neki su se na Google-ovom forumu požalili kako su zbog ovoga izgubili posao, a očito je bilo puno sličnih prigovora zbog čega se Google odlučio na povlačenje ove šale.





Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.