Huawei predstavio P9 i P9 Plus pametne telefone


Nakon dužeg praćenja glasine o novim Huawei-jevim modelima smartfona, danas su modeli P9 i P9 Plus napokon i službeno ugledali svetlo dana.

Kao što se iz glasina moglo zaključiti, oba uređaja karakteriše dvostruka kamera na poleđini, s 12 MP senzorima. U Huawei-ju navode, da kad ova dva senzora rade zajedno, postižu 50% bolji kontrast i prime trostruko veću količinu svetla, što rezultuje boljim fotografijama u mraku i u uopšteno slabije osvietljenom ambijentu. Tu je još i Leica optika, za koju trenutno ne znamo koje prednosti nosi sa sobom, ali će svakako odigrati ulogu kad je u pitanju marketing.



Manji model, Huawei P9, dolazi sa IPS LCD ekranom i dijagonalom od 5,2 inča. Baterija ima kapacitet od 3000 mAh, a puni se preko USB-C porta. Procesor koji pokreće uređaj je Huawei-jev HiSilicon Kirin 955, a tu je i najnoviji čitaš otisaka prstiju. Evropska verzija će imati ulaz za microSD kartice, dok će se taj prostor u kineskoj iskoristiti za drugu SIM karticu.

Huawei P9 Plus je u osnovi isti uređaj kao P9, ali dolazi sa 5,5-inčnim Super AMOLED ekranom u 1080p rezoluciji i gigabajtom RAM-a više, dakle ukupno 4 GB. Za skladištenje se brine 64, odnosno 128 GB Flash memorije, dok kapacitet baterije iznosi 3400 mAh. Uređaji u prodaju kreću u maju, po sledećim cenama (sa PDV-om):

Cena Huawei P9:
3GB + 32 GB - 599€
4GB + 64 GB - 649€

Cena Huawei P9 Plus:
4GB + 64 GB - 749€





U nastavku pročitajte zvanično saopštenje:

Huawei Consumer Business Group danas je u Londonskom Battersea Evolution-u predstavio dugoočekivane modele P9 i P9 Plus. Huawei je ponovo postavio standarde u pogledu kvaliteta kamere koju je ovog puta kreirao u saradnji sa poznatim Leica brendom.

Dualna kamera novog Huawei P9 modela korisničko iskustvo podiže na jedan sasvim novi nivo pružajući ljudima mogućnost da prave fotografije u boji ali i upečatljive crno-bele. Osim dva nova telefona, Huawei je predstavio i novu narukvicu Talkband B3.

Ključni momenat bilo je predstavljanje ekskluzivnog trailera nove Huawei P9 TV reklame sa Henry Cavill i Scarlett Johansson u glavnim ulogama. Henry i Scarlett su globalni ambasadori Huawei P9 serije. Odražavajući vezu između dve svetske zvezde u Šangaju i Holivudu, snimak simbolizuje partnerstvo kompanija Huawei i Leica i mešanje slika u boji i onih crno-belih.

“Huawei je uzbuđen što korisnicima novog P9 pametnog telefona obezbeđuje najbolje iskustvo fotografisanja oslanjajući se na mogućnosti koje pruža Leica, lider u proizvodnji kamera sa tradicijom dugom više od 100 godina,” rekao je Richard Yu, CEO, Huawei Consumer Business Group.

“Korisnici širom sveta koriste pametne telefone i svake godine naprave na milijarde fotografija, što je učinilo da kamera postane jedna od najznačajnijih delova telefona. Korisnici novog P9 pametnog telefona sada će imati neverovatno jasne, bogate i autentične fotografije, napravljene moćnim telefonom majstorski dizajniranom koji izgleda neverovatno.”

Inovativne fotografije
Integrišući vrednosti obe kompanije, P9 predstavlja spoj najboljeg hardvera i softvera, optičkih sočiva, senzora, algoritma obrade fotografije koji korisnicima omogućavaju da prave fotografije najvišeg kvaliteta.

RGB kamera novog P9 specijalizovana je u pravljenju fotografija u boji, dok je monohromatska kamera idealna za isticanje detalja. Dupla zadnja kamera omogućava korisnicima da prave superiorne fotografije koje ističu detalje, boje i dubinu koji posebno dolaze do izražaja u uslovima slabog osvetljenja.

Svaka fotografija napravljena uz pomoć P9 nosi jedinstven emocionalni doživljaj i bezvremenost koji su obeležja Leica. Korisnici mogu da biraju između tri režima snimanja: Standard, Vivid Colors i Smooth Colors, u zavisnosti od njihovih ličnih preferencija. Uz izvanrednu kalibraciju parametara kamere P9 telefona, svaki režim verno oslikava autentičnu boju i stil Leica kamere. Izborom monohromatskog režima, korisnici novog P9 modela mogu da koriste svoje uređaje kao pravu crno-belu kameru za snimanje moćne crno-bele fotografije vrhunskog kvaliteta.

Upotrebom Huawei Hibrid Focus tehnologije, P9 pravi fotografije superiornom brzinom, preciznošću i stabilnošću. Fokus Huawei P9 kamere bazira se na tri metodologije - laser, obračun dubina i kontrasta - i automatski bira onaj koji daje najbolje rezultate u bilo kom okruženju.

Široki otvor blende kamere telefona P9 omogućava korisnicima da eksperimentišu sa inovativnim vizuelnim efektima za stvaranje jedinstvene slike i sadržaja. P9 olakšava podešavanje otvora blende kamere za stvaranje zamućenja i drugih efekata, uz zadržavanje glavnog objekta izoštrenog i u fokusu.

“Leica i Huawei dele beskompromisnu posvećenost stvaranju savršenih fotografija, a naše partnerstvo omogućiće korisnicima širom sveta pravljenje neverovatnih fotografija,” kazao je Oliver Kaltner, CEO, Leica Camera AG.

Industrijski dizajn na višem nivou
Model P9 je remek delo industrijskog dizajna, prateći minimalistički DNA dizajn kao i prethodni premium pametni telefoni P serije. Svaki P9 uređaj poseduje superiorno 2.5D staklo i aluminijum koji se koristi u avio industriji, brižljivo izbalansirane dijamantski sečene ivice.

Verzija od 64GB poseduje jedinstvenu Haze Gold završnicu koja je odraz korišćenja najviših industrijskih standarda. Takođe, Ceramic White verzija poseduje glatku površinu koja reflektuje i prelama svetlost i boje u različitim uslovima osvetljenja.

Snaga i performanse
Novi P9 poseduje ekran od 5.2 inča 1080P i Kirin 955 2.5GHz 64-bitni ARM procesor. Velika gustina baterije od 3,000mAh omogućava korisnicima mobilnost i neverovatno dugo trajanje baterije.

Huawei je predstavio i model P9 Plus, sa dijagonalom ekrana od 5.5 inča, Press Touch ekranom i dugotrajnijom baterijom od 3,400mAh. P9 Plus poseduje i opciju brzog punjenja omogućavajući korisnicima šest sati razgovora nakon 10 minuta punjenja.

P9 i P9 Plus poseduju i trostruku virtuelnu antenu, dizajniranu za korisnike kojima je neophodna opcija brzog povezivanja na Wi Fi mrežu gde god da se nalaze.

Takođe, pametni telefoni P9 i P9 Plus štite privatnost korisnika uz pomoć najnovije biometrijske tehnologije očitavanja otiska prsta. Unapređena tehnologija omogućava korisnicima da personalizuju i zaštite uređaje značajnom redukcijom mogućnosti pristupa podacima u telefonu dok će korisnici i dalje brzo i sigurno pristupati istim.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, uključi se u diskusiju!
Broj komentara:
2
  1. Анониман kaže,

    koja je poenta veci 0,3 inca? haha


  2. Анониман kaže,

    Dosta jeftino i zanimljivo.


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.