Lytro ima video kameru sa rezolucijom od 755 megapiksela


Pre gotovo pet godina Lytro je lansirao svoj prvi Light Field fotoaparat i time svetu fotografije ponudio nešto novo – fotografije koje je moguće naknadno fokusirati. Od tada su na tržište izbacili i svoj drugi model, Lytro Illum, ali o nekom planetarnom uspehu teško da se može govoriti.

Sada su, pak, krenuli u sasvim novo područije – snimanje videa visokog kvaliteta. Njihova nova kamera nazvana Lytro Cinema zasniva se na sličnoj tehnologiji, te snima 3D volumetrijske snimke koje se mogu iskoristiti za mnogo toga. Osim naknadnog fokusiranja ovom je kamerom moguće snimiti trodimenzionalne video scene namenjene za VR tehnologiju, koje pružaju brojne mogućnosti obrade u postprodukciji.

Svaka sličica koju ova kamera zabeleži snima se u RAW rezoluciji od čak 755 megapiksela (otprilike 40K), uz pomoć najvećeg senzora ikad izrađenog. Lytro Cinema može na ovaj način snimati i do 300 sličica u sekundi, a za potrebe pohrane ovolike količine podataka zauzima se i do 400 gigabajta po sekundi.

Snimanje videa ovom tehnologijom omogućiće neke do sada neizvedive vizuelne efekte uz daleko manje CGI-ja, a Lytro Cinema kamera trebala bi i minimizovati potrebu za zelenim platnima prilikom snimanja. Za sada se ovu jedinstvenu kameru može tek iznajmiti i to po "popularnoj" ceni već od 125.000 USD.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.