Mega cloud servis je pred zatvaranjem?


U životu Kima Dotcom-a, izgleda, nikad nije dosadno. Kontroverzni internet preduzetnik još uvek se na Novom Zelandu skriva od vlasti SAD-a i optužnice za pirateriju. U međuvremenu se bio okušao i u politici, a sada je ponovno zapao u poslovne probleme. Njegov poslednji preduzetnički poduhvat, servis za skladištenje podataka u oblaku Mega, dospeo je u tuđe ruke.

Ovaj prilično kvalitetan i uspešan servis, jedan od prvih koji je podatke štitio potpunom enkripcijom, svoje deonice neuspešno je pokušao da plasira na berzu, a zbog sumnjivih radnji PayPal je blokirao plaćanja prema njemu.

Zbog svega ovog Kim Dotcom digao je ruke od Mege, a servis je kroz mutan proces neprijateljskog preuzimanja došao u posed novozelandskog Kineza po imenu Bill Liu. On je trenutno peti najtraženiji kriminalac u Kini.

Zbog svega ovoga Kim procenjuje da su Megi odbrojani dani, te preporučuje svima koji na tom servisu imaju skladištene neke podatke da ih što brže spase i skladište drugde, javlja TorrentFreak.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Mega nije pred gasenjem. Cak sta vise, sve vise prosiruju svoje kapacitete. Ima i na TorrentFreak sajtu, odakle je i ova dezinformacija.


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.