Microsoft u prvom kvartalu prodao 73% manje Lumia nego prošle godine


Još jedan loš kvartal za Microsoft kad su smartfoni u pitanju. Prema finansijskom izveštaju za prva tri meseca 2016. godine, Microsoft je u ovom razdoblju prodao 2,3 miliona Lumia uređaja, što predstavlja pad od visokih 73% u odnosu na isto razdoblje godinu ranije, kad je ta brojka iznosila 8,3 miliona primeraka. U porešenju s četvrtim kvartalom prošle godine, pad prodaje iznosi oko 50%.

Ove brojke ne predstavljaju nikakvo iznenađenje, s obzirom da se Microsoft proteklih godinu dana fokusirao na druge poslove, tj. one koji mu donose zaradu. Primera radi, za nadogradnju postojećih Windows Phone 8.1 uređaja na Windows 10 Mobile bila je potrebna čitavih godinu dana, a uopšteno je smanjen obim izbacivanja novih modela, kao i ulaganje u marketing.

Sudbina Windows Mobile platforme je neizvesna, budući da je i Terry Myerson priznao da smartfoni Microsoft-u trenutno nisu u fokusu. Paralelno s ovim, mogu se čuti glasine oko još jednog Microsoft-ovog zaokreta na područiju mobilnih uređaja, a ukoliko se pokažu tačnima, uskoro bismo mogli ugledati Surface Phone, o kojem se još uvek ne zna praktično ništa, osim da je u planu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.