NexDock Continium je ''laptop'' od 149 dolara


NexDock je hardverski koncept koji počiva na ideji da se korisniku isporuči samo kućište (dock) s ekranom i tastaturom te potrebnim priključcima. Na crowdfunding platformi Indiegogo NexDock je uspeo prikupiti potrebnih 300 hiljada američkih dolara te uređaj kreće u proizvodnju.

Uređaj je sam po sebi beskoristan jer ne sadrži nikakav procesor ni memoriju pa je za rad na njega potrebno spojiti neki drugi uređaj kao što su Windows 10 Mobile pametni telefoni s podrškom za funkciju Continuum.

Mogu se spojiti i drugi uređaji kao što su, na primer, Windows tableti i računari veličine USB sticka, Raspberry Pi 3, mobilni uređaji bazirani na Android-u (bežično) te iOS-u (iPhone spojen putem AirPlay-a može postati kontroler za igranje igara, a NexDock dobija funkciju ekrana). Može poslužiti i kao sekundarni ekran za prenosni računar.

Ekran NexDock-a je 14,1-inčni s rezolucijom od 1366 x 768 piksela, baterija ima kapacitet od 10000 mAh, dok su od priključaka dostupni po jedan micro HDMI, jedan 3,5-milimetarski audio priključak, dva USB priključka kao i utor za microSD kartice.

Preporučena cena NexDock-a biće 149 američkih dolara, ali kako crowdfunding kampanja traje još nekoliko dana, može se nabaviti i po nešto nižoj ceni. Prve isporuke NexDock uređaja očekuju se tokom juna ove godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.