Službeno predstavljen HTC 10


Mesec i po nakon što su to učinili Samsung i LG, HTC je predstavio svog aduta u top klasi za ovu godinu. Naravno, radi se novom flagshipu HTC 10, o kojem smo većinu detalja saznali iz glasina koje su se u zadnjih mesec dana intenzivirale.

Kao što je već poznato, uređaj stiže u aluminijumskom kućištu, pokreće ga najnovija generacija procesora – Qualcomm Snapdragon 820. 4 GB RAM-a se brinu za multitasking, a interna memorija u osnovnom modelu sadrži 32 GB prostora, a u ponudi će biti i 64 GB model.



Jedan od aduta ovog uređaja je nova UltraPixel kamera, koja sada sadrži senzor 12 megapiksela. Podsetimo, pre nekoliko godina HTC je došao na ideju fizičkog povećanja piksela, odnosno ćelija, ali je njihovu ukupnu količinu ograničio na 4 MP, što je, istina, rezultovalo boljim noćnim fotografijama, ali one na dnevnom svetlu nisu bile dorasle konkurenciji.

U Srbiju stiže več sledećeg meseca!

U nastavku sledi objava za medije:

SAVRŠENSTVO DESETKE: NOVI HTC 10
Predstavljanjem najnovijeg pametnog telefona HTC danas otkriva čime je kompanija u poslednjih dvanaest meseci bila zaokupljena iza zatvorenih vrata. Uz razvojni proces zasnovan na povratnim informacijama korisnika, u spoju sa opsesivnom pažnjom posvećenom detaljima, novi HTC 10 pametni telefon donosi sve što se može poželeti od najboljeg uređaja u premijum klasi.

Filozofijom „Power of 10“ koja simbolizuje priznanje za vrhunska dostignuća – najnoviji član HTC familije pametnih telefona donosi spoj vrhunske kamere i zlatnog standarda zvuka, smelog dizajna jednodelnog metalnog kućišta i neprevaziđenih performansi.

Dizajniran do perfekcije

Savršeno izvajan, HTC 10 uvodi novi pristup dizajnu sa smelim linijama kućišta od čvrstog metala. Ivice oborene pod uglom od 45 stepeni savršeno hvataju svetlost i dodatno ističu tanji, elegantniji izgled prednje strane uređaja – u potpunosti od stakla koje se idealno stapa sa metalnim kućištem.

Strastveni smo kada je reč o sitnim detaljima, i to ne samo u pogledu izbora materijala, na šta posebno obraćamo pažnju kada stvaramo novi uređaj. Na modelu HTC 10 naši dizajnerski timovi stvorili su telefon na kome je i taster za uključivanje predivno izveden, gde zvučnici elegantno izgledaju i još bolje zvuče, a biometrijski senzor prepoznaje otisak prsta iz gotovo bilo kog ugla.

Važno je da smo tačno pogodili kako ovaj uređaj treba da izgleda. Projektovan da beskompromisno izdrži svakodnevne udarce, potrese i ogrebotine, HTC 10 je na više od 168 sati podvrgnut ekstremnim temperaturnim testovima u rasponu od hladnih -20 ° C do užarenih 60 ° C , uz više od 10.000 ciklusa testova na padove, savijanja, ogrebotine i podložnost koroziji.

Vrhunska kamera!
Sa modelom HTC 10 isporučili smo, verujemo, najbolju smartfon kameru dostupnu na tržištu. Sa prvim na svetu optički stabilizovanim objektivima i povećanim otvorom blende (f / 1,8) na obe – prednjoj i zadnjoj kameri, novim i većim senzorima, sa 12 miliona naših UltraPixel-a nove generacije (1.55um po pikselu), bržim laserskim autofokusom na glavnoj kameri, širokougaonim objektivom i blicem na prednjoj UltraSelfieTM kameri, ovaj pametni telefon omogućuje snimanje izuzetno oštrih fotografija visoke rezolucije u uslovima slabog osvetljenja – bilo da ste iza ili ispred objektiva.

Uz kameru spremnu za fotografisanje u samo 0,6 sekundi i laserski auto-fokus druge generacije koji omogućava brže snimanje izoštrenih fotografija, to je dovoljno brzo i za rad u režimu višestrukog okidanja (burst mode). Sve postavke su takođe prikladno smeštene nadohvat ruke, dok Pro režim (Pro Mode) i dalje nudi napredne opcije za iskusnije fotografe, uključujući funkcionalnost RAW formata.

Osvojenih 88* bodova na DxOMark testu jedan je od najboljih rezultata ikada zabeležnih sa kamerom nekog pametnog telefona, što je plod desetina hiljada sati provedenih na finom podešavanju svakog elementa kamere za snimanje vrhunskih fotografija i video zapisa.

Najbolje za oko, najbolje za uho
Ovaj pametni telefon je u samom vrhu, i to ne samo po kvalitetu kamere. HTC kombinuje živopisan 4K video zapis sa prvim na svetu 24-bitnim stereo Hi-Res formatom snimanja zvučnih zapisa, koji beleži 256 puta više detalja nego standardni snimak zvuka i to na dvostruko širem opsegu frekvencija, što omogućuje da „oživite“ svoj snimak, kao da ste uživo na mestu snimanja.

HTC 10 je sertifikovan za Hi-Res zvuk i osmišljen da muzika zvuči onako kako je izvođač i zamislio. Jednostavno stvoren za audiofile. Pojačalo za slušalice dvostruko je snažnije od konvencionalnog pojačala za slušalice. Mogućnost konverzije iz 16-bitnog u 24-bitni audio format i visokoperformantna konverzija iz digitalnog u analogni format izvrsno se nadopunjuju i proizvode 10 puta manju distorziju zvuka od ostalih uređaja na tržištu, što sveukupno omogućuje upotpunjenu reprodukciju zvuka koju je teško nadmašiti.

Svako od nas čuje drugačije, zbog čega sistem Ličnog audio profila (Personal Audio Profile) na modelu HTC 10 još više poboljšava audio ugođaj. Kreiranjem jedinstvenog profila koji je podešen prema vašem individualnom sluhu, uređaj dinamički prilagođava pojedine frekvencija zvuka svakom uhu, što vam omogućava da čujete muziku onako kako je umetnik zamislio. Redizajnirani HTC BoomSound Hi-Fi zvučnici imaju odvojeni visokotonac i vufer (woofer) zvučnik, isto kao i vodeća akustična ozvučenja, u spoju sa namenskim pojačalom na svakom zvučniku. Sve te mogućnosti dodatno pojačavaju doživljaj i jasnoću zvuka sa kakvom se još uvek niste susreli na nekom pametnom telefonu.

Vrhunski zvuk zaslužuje i vrhunske slušalice pa smo obezbedili da naš telefon-perjanica u ponudi, u kutiji ima i najbolje Hi-Res audio sertifikovane slušalice. Sa 8 mikrometara (8μm) tankom polimernom membranom koja se koristi i u svemirskoj tehnologiji i 70% uvećanim „drajverima“, slušalac dobija bogatiji zvuk i dva puta veći frekvencijski opseg, što omogućuje uživanje u najboljem audio iskustvu čim počnete da koristite HTC 10.

Najbolje performanse

Iako HTC 10 ima vrhunski hardver, verujemo da smo isporučili najbolji softver u ovoj klasi uređaja, usredsređujući se na to da najvažnije funkcije moraju da rade besprekorno. Aplikacije se pokreću dvostruko brže i rade u skladu sa najvišim standardima, dok quad HD ekran nove generacije prikazuje 30% više boja, pružajući pravi bioskopski osećaj, a tu je i 50 posto brži odziv ekrana u odnosu na prethodnika – primetan po savršenom prepoznavanju čak i najmanjih i najbržih pokreta prstom po ekranu uređaja.

Pažnja posvećena detaljima tu ne prestaje! Sigurnost je visoko na listi prioriteta korisnika pa smo proizveli čitač otiska prsta koji munjevitom brzinom otključava uređaj u samo 0,2 sekunde, i koji ima razvijen algoritam da tokom vremena sve brže i preciznije očitava vaš otisak prsta.

U celini projektovan da traje duže, HTC 10 se može pohvaliti najnovijim Qualcomm Snapdragon 820 procesorom sa unapređenom 4G LTE tehnologijom. Uređaj dolazi sa Boost+ sistemom koji je osmišljen da ubrza vaš telefon, da smanji potrošnju baterije i obezbedi vam efikasne bezbednosne opcije i mogućnosti za upravljanje aplikacijama. Među njima su i smart boost, funkcija koja automatski optimizuje memoriju telefona, game battery booster koja smanjuje potrošnju energije tokom igranja igrica, kao i novi Power Botics sistem koji automatski otkriva i zatvara aplikacije koje koriste previše energije, što produžava trajanje baterije za 30% i omogućuje do dva dana korišćenja sa jednim punjenjem.

Boost + ne samo što optimizuje performanse, tako što olakšava pokretanje aplikacija, već njegova funkcija App Lock pruža i dodatnu zaštitu omogućujući vam da zaključate neku aplikaciju koju ste odabrali, dok App Manager pruža instant-rešenje u slučajevima kada aplikacija „zablokira“.

HTC 10 dolazi i sa punjačem za brzo punjenje, 3.0 Rapid Charger sa unapređenom tehnologijom upravljanja toplotnom disipacijom, tako da baterija može da se napuniti i do 50% u roku od samo 30 minuta – što je idealno u situacijama kada pred kraj radnog vremena otkrijete da vam je baterija na telefonu skoro prazna.

Kontrola u vašim rukama!
Smanjenjem broja dupliranih i unapred učitanih aplikacija, kao i bloatware softvera, uz integrisanje samo najboljeg od HTC-a i Google-a, stvorili smo telefon koji vam omogućava da sami odlučite šta želite na svom uređaju.

Uz novi, specijalno kreirani HTC-ov Freestyle izgled ekrana (Freestyle Layout), više ne morate da koristite „mrežu“ na ekranu koja diktira njegov izgled. Sada možete da budete kreativni prevlačenjem ikonica, nalepnica i mini-aplikacija (widgeta) gde god vam se sviđa. Možete da ih slažete jedne iznad drugih, grupišete ih, „linkujete“ nalepnice sa aplikacijama ili da potpuno uklonite ikonice sa ekrana – izbor je vaš.

Sa najnovijom verzijom HTC Tema (HTC Themes) dobijate pristup hiljadama tema, a svaka od njih dolazi sa sopstvenim ikonicama, pozadinama i melodijama, tako da telefon savršeno možete da prilagodite svom ličnom stilu.

Dostupnost
HTC 10 će u Srbiji biti dostupan od maja 2016. u dve fantastične nijanse boja: grafitnosivoj (Carbon Grey) i glečersrebrnoj (Glacier Silver).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, uključi se u diskusiju!
Broj komentara:
5
  1. Анониман kaže,

    Lepo izgleda, sada mi deluje staro jer sam vec video na procurelim fotografijama. Valjda će uspeti da prodaju neki


  2. Анониман kaže,

    mene najvise interesuje cenaa, zna li se?


  3. Mladen kaže,

    Nije bas nesto sto bih pozeleo, mada mozda gresim


  4. Анониман kaže,

    po specifikacijama izgleda odlicno, jedva cekam prve testove


  5. Анониман kaže,

    Kada cete testirti?


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.