Snapchat ima najmlađe korisnike


Kompanija comScore organizovala je istraživanje čiji je cilj bio utvrditi u kojoj meri korisnici u uzrastu od 18 do 34 godine posećuju pojedine društvene servise te koliko vremena provode na njima.

Na Facebook-u kao najpopularnijoj društvenoj mreži na svetu svoj profil imaju gotovo svi korisnici mlađeg uzrasta koji su učestvovali u ovom istraživanju te na toj mreži provode u proseku 17 sati mesečno.

Druga najpopularnija platforma za mlađu populaciju je Snapchat koju koristi nešto manje od 40% ispitanika (koji na njemu provode u proseku 7 sati mesečno). Na trećem mestu našao se Instagram (u vlasništvu Facebook-a) koji se može pronaći na dva od tri mobilna uređaja mladih učesnika istraživanja te se koristi u proseku oko 7 sati mesečno.

Ako gledamo na uzrast korisnika društvenih servisa koji su učestvovali u istraživanju, možemo zaključiti da je Snapchat društveni servis s najmlađim korisnicima. Oko 50% korisnika toga servisa ima između 18 i 24 godine, a 76% korisnika ima manje od 35 godina. Suprotan primer je poslovna društvena mreža LinkedIn, koja ima više 60% korisnika koji su stariji od 35 godina.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.