Snapchat je tinejdžerima postao najvažnija društvena mreža


Instagram je u istraživanjima pre samo nekoliko meseci bio najpopularnija aplikacija kojom su se tinejdžeri u SAD-u izražavali, ali kako se čini mesto na tronu sada su morali prepustiti Snapchat-u.

Aplikacija kojom delite poruke koje odmah nestaju je u najnovijem istraživanju Piper Jaffrayja najvažnija za 28 posto tinejdžera, dok je njih 1 posto manje i dalje sklono Instagram-u.

Istraživanje je obavljeno na 6500 tinejdžera, koji su na treže mesto po važnosti smestili Twitter koji je takođe zabeležio pad, dok je Facebook-u porasla popularnost za dva posto, a nalazi se na četvrtom mestu.

Iako je između Snapchat-a i Instagram-a samo jedan posto razlike, ova promena je važna iz nekoliko razloga. Naime, Instagram je bio na vrhu skoro dve godine, a prošlog proleća čak je 33 posto tinejdžera mislilo da im je on najvažniji. U isto vreme je samo 13 posto tinejdžera na prvom mestu imalo Snapchat.

Inače, Facebook je 2012. godine kupio Instagram za milijardu dolara, a čak tri su nudili godinu kasnije za Snapchat, no oni su ih odbili i nastavili razvijati platformu, prenosi Daily Mail.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.