Sve manje objava ličnih sadržaja na Facebook-u


Veliki deo svoje popularnosti zbog koje je stigao na 1,6 milijardi korisnika, Facebook može zahvaliti svojevremenoj maniji postavljanja i deljenja ličnih sadržaja na društvenoj mreži.

U ta zlatna vremena, korisnici su objavljivali na Facebook-u sve sadržaje iz svojeg bogatog ili dosadnog života, fotografije, statuse, komentare aktualnih društveno-političkih zbivanja, pametne misli i izreke, te ih delili javno, kako bi se svakome mogli pohvaliti svojim dobrim večerama, uzgojenim cvećem, macama, decom, glupim i smešnim situacijama, mada su statistike pokazale da su te sadržaje najčešće sami pregledavali.

Uzbuđenje korisnika zbog nove igračke očito je splasnulo, pa je Facebook sada jako zabrinut zbog drastičnog pada količine originalnih sadržaja koji se objavljuju i dele. Naime, statistike su ukazale da je od sredine prošle godine do danas ostvaren pad objava tih sadržaja za 21 posto, uprkos činjenici da korisnici i dalje imaju normalan priliv novih prijatelja.

Jedna od stvari koje su sigurno doprinele novom trendu leži u činjenici da su korisnici napokon naučili neke stvari u vezi privatnosti, te su shvatili da im nije najpametnije svoj život nuditi na "izvol'te", a analitičari smatraju kako tome pomaže i sve veće prebacivanje korisnika na druge platforme poput Instagram-a i Spnapchat-a, gde se slike i statusi dele ograničenoj publici.

Svestan ovog neželjenog trenda, Facebook se trudi pronaći nove načine kojima bi mogao naterati korisnike na kreiranje sopstvenih sadržaja, pa je tako nedavno lansirao Live Video funkciju, koja između ostaloga omogućava da korisnici pomoću kamera pametnih telefona dele živi video prenos s članovima svoje grupe, poput recimo proslave rođendana ili 50-godišnjice mature za preživele.

Foto: Alexey Boldin / Shutterstock.com

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.