Uskoro milijarda prodatih iPhone-a


Ukoliko negde uoči ili tekom leta ove godine kupite neki iPhone, postoji šansa da će vam prodati milijarditi primerak. Mada Apple za sada ne iznosi planove u vezi toga hoće li pokušati detektovati kupca i bogato ga nagraditi, radi se o zaista impresivnom podatku.

Ovu informaciju donosi Money CNN koji se vodi podatkom da je Apple krajem prošle godine objavio da je do sada prodao 896 miliona iPhone-ova, a stručnjaci predviđaju da će u njegovom finansijskom izveštaju za prvi kvartal 2016., koji će biti objavljen krajem aprila, stići podatak o dodatnih 50 miliona prodanih telefona.

Ukoliko i drugi kvartal nastavi prodavati telefone u istom tempu, negde oko jula ove godine bi mogao stići do lepe okrugle milijarde, što će biti vrlo impresivno, s obzirom da do 2007. godine nije uopšte prodavao telefone.

Ništa manje impresivan nije ni podatak da je od svih telefona koje je prodao u proteklih 9 godina, polovinu njih prodao u samo poslednje dve godine. Ako se trend nastavi, mogao bi ostvariti prodaju 2 milijarde iPhone-ova pre 2020. godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.