Android N ulazi u beta fazu, finalni stiže krajem leta


Iako su mnogi mislili da će Google na današnjoj I/O konferenciji objaviti konačnu verziju Android-a N, ipak će morati još malo pričekati. Nova verzija najraširenijeg operativnog sistema je iz Developer Preview danas, prešla u Beta fazu testiranja, a konačna verzija će biti dostupna krajem leta.

Ipak, Google je danas objavio i neke novosti vezane uz sledeću verziju Android-a, pa smo tako uz Multi-screen saznali da će N u startu da sadrži natvinu podršku za virtuelnu stvarnost, nazvanu DayDream. Radi se o tehnologiji temeljenoj na dodatnim kontrolerima, koji će osigurati bolji ukupni doživljaj i svojevrsnu standardizaciju za lakši razvoja aplikacija. Objavljeno je kako su u projekat uključene mnoge druge kompanije, koje će pomoći u razvoju i ponuditi sopstveni sadržaj. Android N donosi i podršku za Vulkan grafiku, koja će na Android smartfone i tablete doneti bolje korisničko iskustvo.

Tu su još i nova obaveštenja, koja smo već upoznali u Developer Preview verziji. Omogućavaju brzi odgovor direktno iz notifikacije, kao i nove emotikone. U Googleu spominju i bezbednost, koja je sada na znatno višem novou, ali i brzinu, obećavajući brže pokretanje i nestanak "Android is upgrading" poruke.

Android N donosi ukupno 250 noviteta, a Beta verzija će biti dostupna u sledeća 24 sata.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    N najavljuju a ja jos na ICS hahah


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.