Chrome je sada najpopularniji browser


S obzirom da je Microsoft dolaskom Windows-a 10 svoj Internet Explorer browser zamenio novim Edge-om i time sam zadao odlučujući udarac sopstvenom proizvodu koji je dugi niz godina suvereno vladao na tržištu, bilo je samo pitanje vremena kada će ga prestići Google-ov Chrome.

Prema najnovijem izveštaju za april 2016. to se sada napokon dogodilo, pa je Chrome s 41,71% udela upravo prestigao IE koji je pao na 41,3%, te će u sledećim mesecima verovatno i dalje tonuti.

Google-ov browser će stoga uskoro suvereno vladati na tržištu browsera, te ga neće moći ugroziti ni ostala konkurencija poput Mozillinog Firefox-a, koji se u ovom trenutku nalazi na 10,06% udela, kao ni Safari sa 4,47%, a još manje šanse ima Opera sa 2,01%, dok svi ostali browseri zajedno čine zanemarivih 0,42% udela.

Postavlja se pitanje nije li Microsoft možda jako pogrešio naglim prelaskom na Edge, čiji je rast jako spor, jer se korisnici usprkos mnogim zanimljivim funkcijama teško još uvek teško odlučuju na njega.

Microsoft za sada nije objavio nikakve planove da bi Edge mogao stići na druge platforme poput starijih verzija Windows-a, Linux ili Mac operativnih sistema, te predstavlja Windows 10 ekskluzivu.

S druge strane ekipa iz Redmonda stalno u njega uvodi nove funkcije i poboljšanja, a najveći broj njih se očekuje u nadolazećoj Anniversary Update nadogradnji, ali Google neće još dugo imati nikakav razlog za zabrinutost.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.