Desetogodišnjak otkrio propust u Instagram-u i dobio 10.000 dolara


Desetogodišnji Finac po imenu Jani, otkrio je developerskom timu Instagram-a značajan bezbednosni propust u njihovoj društvenoj mreži. On je, naime, pronašao način za brisanje tuđih komentara sa Instagram-ovih servera, i prijavio ga nadležnima putem e-maila, kažu finski mediji. Instagram-ov tim kontaktirao je ovog talentovanog klinca i testirao njegov pronalazak.

Nakon što je Jani uspešno sa servera izbrisao testni komentar ostavljen od strane developera iz kompanije su shvatili da je reč o stvarnom propustu.

U sklopu Facebookovog "bug bounty" programa Jani je dobio nagradu od čak 10.000 dolara. Njegov otac kaže da su Jani i njegov brat blizanac već nekoliko puta pronašli razne propuste na web stranicama, ali da je ovo prvi put da su za to i nagrađeni. Mali haker poručio je da će novac potrošiti na novi bicikl.

Jani je svojim hakovanjem svrgnuo 13-godišnjaka na listi najmlađih osvajača Facebook-ovih nagrada za otkrivanje bugova. Facebook je inače tokom proteklih pet godina dodelio više od 4,3 miliona dolara za otkrivanje bugova.

Foto: eirfy / Shutterstock

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.