Google, Mail.ru i Yahoo tvrde da je vest o ukradenim e-mail nalozima lažna


Pre nekoliko dana preneli smo vest kako je jedan neimenovani ruski haker na Internetu prodavao korisničke podatke vezane za 272,3 miliona naloga elektronske pošte koji pripadaju nekim poznatijim servisima kao što su Gmail, Hotmail (Outlook.com), Yahoo Mail i Mail.ru.

Informaciju o tome prva je objavila kompanija Hold Security, a potom su je preneli mnogi svetski mediji. No nakon detaljne provere koju su sproveli zaposleni Google-a, Yahoo-a i servisa Mail.ru može se zaključiti da je informacija o ukradenim nalozima bila lažna.

Prema Google-u, od 24 miliona navodno ukradenih korisničkih naloga koji pripadaju njihovom servisu, u 98% slučajeva radi se o lažnim nalozima koji uopšte ne postoje.

Predstavnici ruskog servisa Mail.ru objavili su kako je od 57 miliona navodno ukradenih korisnički računa za njih 99,98% utvrđeno da nisu aktivni. Za 65% od tih naloga utvrđeno je da navedena lozinka nije tačna, 12% računa zatvorili su sami službenici servisa zbog sumnje da su njima upravljali botovi, a 23% naloga nikad nije ni postojalo.

Službenici Yahoo-a su u službenom saopštenju naveli kako nije utvrđena nikakva opasnost za korisnike njihovog servisa te kako navodi iz medija nisu tačni.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.