Kinezi ljuti na Microsoft zbog forsiranja Windows-a 10


Kako prenosi kineska novinska agencija Xinhua, sve je veći broj kineskih Windows korisnika koji na Weibo mikroblogerskom servisu izražavaju svoje nezadovoljstvo zbog činjenice da Microsoft forsira nadogradnju starijih verzija svog OS-a na Windows 10.

"Kompanija je zloupotrebila svoju dominantnu poziciju na tržištu i narušila tržišna pravila fair playa." – izjavio je povodom ovoga za Xinhua agenciju pravni savjetnik Internet društva Kine, Zhao Zhanling.

On je naglasio i to da korisnici i organizacije za zaštitu potrošača imaju pravo tužiti Microsoft zbog toga što im nije na dovoljno transparentan način omogućio izbor u procesu nadogradnje, koja je sada označena kao "Recommended" te se automatski pokreće u slučaju ignorisanja popup obaveštenje o njoj. Za njega problem predstavlja i to što bi firma u budućnosti možda mogla profitirati na neželjenim instalacijama Windows-a 10. Takođe, sve su češća negodovanja ogorčenih poslovnih korisnika koje je nadogradnja prekinula u bitnom projektu ili im otežala rad u određenom periodu.

Broj Weibo postova u kojima se Microsoft kritikuje zbog forsirane nadogradnje na Windows 10 dostigao je 1,2 miliona.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.