Opalo interesovanje za Apple Watch u prvom kvartalu


Kompanija IDC predstavila je svoje novo istraživanje koje se tiče stanja tržišta nosivih uređaja tokom prvog kvartala ove godine.

Prema rezultatima istraživanja, Apple je tokom prvog kvartala godine isporučio 1,5 miliona primeraka svojeg Apple Watch pametnog sata.

Uporedimo li isporuke iz navedenog kvartala s isporukama tokom poslednjeg kvartala prošle godine (za vreme praznične sezone), možemo zaključiti da se radi o sekvencijalnom padu isporuka od čak 63,41% jer je tada isporučeno 4,1 milion satova.

Uprkos tome, Apple Watch ostaje najprodavaniji pametni sat na svetu, dok kompanije kao što su Xiaomi i Fitbit dominiraju na tržištu jednostavnijih nosivih gadgeta.

Tako je prema IDC-ovoj lestvici, tokom prvog kvartala ove godine, Fitbit bio vodeći proizvođač nosivih uređaja na svetu s tržišnim udelom od 24,5%, na drugom mestu nalazio se Xiaomi s udelom od 19%, a Apple na trećem mestu s udelom od 7,5%.

Ako se gleda samo tržište pametnih satova, vodeći je Apple s udelom od 46%, Samsung je drugi s udelom od 20,9%, Motorola treća s udelom od 10,9%, Huawei četvrti s udelom od 4,7%, a Garmin peti s udelom od 3,0%.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.