Pokradeni korisnički podaci vezani za 272,3 miliona računa elektronske pošte


Prema informaciji koju je objavio Reuters, a bazira se na istraživanju koje je sprovela kompanija za internet bezbednost Hold Security, na Internetu su se pojavili korisnički podaci (korisnička imena i lozinke) vezani za 272,3 miliona računa elektronske pošte.

Konkretno, reč je o nalozima na nekim od poznatijih servisa kao što su Gmail, Hotmail (Outlook.com), Yahoo Mail i na u Rusiji vrlo popularnom servisu Mail.ru.

Na popisu se nalazi 57 miliona Mail.ru naloga (vredi spomenuti da Mail.ru ima 64 miliona mesečno aktivnih korisnika), 40 miliona Yahoo Mail naloga, 33 miliona Hotmail naloga, 24 miliona Gmail naloga te stotine hiljada računa nemačkih i kineskih servisa za elektronsku poštu.

Način na koji je kompanija Hold Security došla do ovih informacija veoma je zanimljiv. One su dobijene od neimenovanog ruskog hakera koji je sve navedene podatke prodavao na jednom forumu za smešan iznos od 50 rubalja (oko 80 dinara). On je te podatke ustupio Hold Security-u u zamenu za pozitivne komentare o njemu na forumima koje posećuju hakeri.

Predstavnici Hold Security-a o svemu su već obavestili servise kojih se tiče ova informacija. Microsoft i Mail.ru su putem službenih saopštenja izjavili da istražuju incident, dok Google i Yahoo za sada nisu dali nikakav komentar.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.