Policija upozorava: Ne koristite reakcije na Facebook-uFacebook je u februaru uveo šest reakcija kojima možete izraziti svoje mišljenje o nečijoj objavi, fotografiji ili bilo čemu što se pojavi na toj društvenoj mreži. Belgijska policija je sada upozorila građane da to ipak ne čine ako žele da sačuvaju svoju privatnost.

Naime, policija tvrdi da Facebook na taj način prikuplja podatke o korisnicima kako bi znao kada im je najbolje prikazivati reklame, piše Independent. "Reakcije ne pomažu samo u tome da izrazite osećaje, nego pomažu i Facebook-u kako bi poboljšao efikasnost reklama na vašem profilu", stoji u saoštenju policije.

Navode da to rade tako da Facebook uočava po vašim reakcijama kada ste dobre volje pa vam u to vreme prikazuje reklame na profilu. Kada smo dobre volje, automatski smo i otvoreniji i lakše prihvatamo oglašavanje.

Ovo nije prva optužba protiv Facebook-ovih novih reakcija koje su uveli. Mnogi korisnici su od samog početka upozoravali da one uopšte nisu uvedene s ciljem bolje interakcije na društvenoj mreži, nego da bi oglašivači i kompanije lakše procenjivali što se korisnicima sviđa, a što ne te tako povećali zaradu od reklama.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.