Srbi najviše vole Viber


Istraživačka kuća SimilarWeb koja analizira korišćenje mobilnih aplikacija i web stranica objavila je podatke o korišćenju mobilnih aplikacija za razmenu poruka. Svojim su pregledom obuhvatili samo Android platformu, koja se nalazi na velikoj većini (preko 80%) mobilnih u svetu. Istraživanje je obuhvatilo ukupno 187 zemalja, i pokazalo je da je WhatsApp najpopularnija aplikacija za dopisivanje u njih čak 109. Slede ga Facebook-ov Messenger s 49 i Viber s 19 zemalja.

Podaci pružaju i uvid u preferencije korisnika po zemljama, pa smo odmah proverili i kakvo je stanje kod nas. U Srbiji je, prema SimilarWeb-u, najpopularnija Android aplikacija za dopisivanje Viber. Ista situacija je i u Makedoniji, BiH i Albaniji. WhatsApp vole u Italiji, Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj i Španiji. Korisnici s istoka Evropske unije, iz zemalja poput Slovenije, Mađarske, Bugarske, Rumunije, Slovačke, Grčke ili Poljske preferiraju Messenger.

Severnoamerički kontinent preferira Messenger, Latinoamerikanci i Rusi su na WhatsApp-u, dok su Kinezi tradicionalno okrenuti svojem WeChat-u. Detaljniji podaci dostupni su ovde.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.