Time proglasio iPhone najuticajnijim gadgetom svih vremena


Poznati časopis Time objavio je probranu listu pedeset najuticajnijih gadgeta svih vremena, što uključuje sve od kamera, dronova, računara, pametnih telefona, štampača do pametnih termostata i igraćih konzola. Prema mišljenju redakcije časopisa, najuticajniji gadget svih vremena je Apple-ov pametni telefon iPhone.

U redakciji smatraju da je iPhone značajno izmenio naše mišljenje i pogled prema svetu tehnologije i informacija, popularizovao mobilne aplikacije i uticao na dizajn budućih pametnih telefona. Takođe, Apple je prva kompanija koja je 2007. godine s prvom verzijom iPhone-a omogućila milionima korisnika da računar visokih performansi mogu poneti sa sobom u džepu.

Na drugom mestu nalazi se Sony Triniton televizor, na trećem Apple Macintosh, na četvrtom Sony Walkman, a na petom mestu IBM-ov računar IBM Model 5150 koje je popularizovao lične računare kakve poznajemo danas.

Od Apple-ovih proizvoda na listi su prisutni iPod i iPad koji se nalaze na devetom, odnosno na dvadeset i petom mestu. Celokupnu listu najuticajnijih gadgeta svih vremena možete pogledati na ovom linku.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.