Većina aplikacija za Android uskoro dostupna na Chromebook računarima


Google je objavio kako će od juna Chromebook-ovi moći pristupiti više od milion aplikacija za Android dostupnih na Play Store-u.

Nakon što je 2014. Google omogućio relativno malom broju aplikacija za Android izvršavanje na Chromebook-u, sada bi se na Chromebook-ovima trebale moći izvršavati gotovo sve aplikacije za Android. Jedino neće raditi aplikacije koje izričito zahtevaju određene senzore, poput GPS-a,

Aplikacije bi se trebale moći izvršavati na celom ekranu i unutar prozora, omogućujući jednostavan multitasking. Takođe se navodi kako za razliku od Chromebook-ovih internet aplikacije, mnoge aplikacije za Android neće trebati stalnu vezu prema Internet-u.

ALi neće svi Chromebook-ovi podržavati izvršavanje aplikacija za Android. Prvo će podršku dobiti Chromebook-ovi s ekranima osjetljivim na dodir, kao što su Chromebook Pixel 2, Asus Chromebook Flip i Acer Chromebook R11, a do kraja godine približno polovina do sada predstavljenih Chromebook-ova trebala bi da dobije podršku za aplikacije za Android.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.