WhatsApp Gold je lažna aplikacija kojoj je jedini cilj da zarazi vaš telefon


Aplikacija koju navodno koriste poznate face i omogućava nove opcije, sve je samo ne poželjna na vašem telefonu.

Ako je i do vas stigla primamljiva WhatsApp Gold reklama (preko aplikacije, mobilnog weba ili u e-mail-u) zanemarite je, jer – nije istinita.

Lažna WhatsApp Gold aplikacija navodno predstavlja WhatsApp koji koriste poznati, ima mogućnost slanja do 100 slika odjednom, mogućnost brisanja poslatih poruka, snimanja video razgovora i slično, piše Metro.

Naravno, ništa od ovog nije istina, osim da se u WhatsApp Gold aplikaciji nalazi virus koji bi mogao ugroziti rad vašeg mobilnog telefona, a vaše lične podatke pokrasti ili ih kompromitovati na neki način.

Korisnici prime poruku koja kaže: "Hej, konačno je procurela tajna WhatsApp zlatna verzija. Ovu verziju koriste samo velike zvezde. Sada je možeš koristiti i ti".

Ali, ekskluzivna nadogradnja zapravo ne postoji, a ono što ćete zaista skinuti je softver koji bi mogao hakerima omogućiti pristup vašem telefonu i podacima koji se nalaze na njemu.

Za sada se zaraza uglavnom širi Android uređajima. Oni koji su ga preuzeli upozoreni su da instaliraju antivirusni softver te da ubuduće instaliraju samo aplikacije preuzete u Google Play-u.

Dakle, dobijte li ovu primamlivu "pozivnicu" – samo obrišite poruku.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.