93% Android uređaja na poslednje tri verzije tog sistema


Za razliku od Google-a koji svoje podatke o zastupljenosti pojedine verzije operativnog sistema Android temelji na korisnicima koji su u određenom vremenskom intervalu posetili prodavnicu aplikacija Google Play, analitička kompanija Apteligent podatke prikuplja na nešto drugačiji način.

Kompanija svoje podatke zasniva na praćenju nekoliko desetina hiljada mobilnih aplikacija te se zastupljenost pojedinog operativnog sistema računa na temelju učitavanja pojedinih aplikacija na uređajima korisnika. To uključuje i veliki broj korisnika na kineskom tržištu, koji inače nisu prisutni u Google-ovim statistikama.

Prema podacima Apteligent-a za maj ove godine, Marshmallow se nalazio na 19,42% uređaja korisnika, Lollipop beleži još uvek dominantan udeo od 48,21%, dok se KitKat još uvek nalazi na 24,91% uređaja. Ostatak čine starije verzije Android-a kao što su Jelly Bean (udeo 6,81%) i Ice Cream Sandwich (udeo od 0,48%), dok se ostale starije verzije sistema nalaze na zanemarivom broju uređaja.

Za poređenje, prema Google-ovim podacima, Marshmallow se nalazi na 7,5% uređaja, Lollipop na 35,6% uređaja, a KitKat na 32,5% uređaja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.