Facebook Messenger dobiće enkripciju na zahtev


Facebook-ova aplikacija za razmenu poruka, Messenger, za sada komunikaciju između svojih 900 miliona korisnika ne štiti end-to-end enkripcijom, kao što to čine primera radi (takođe Facebook-ov) WhatsApp i Telegram. Ali, to bi se uskoro trebalo promeniti. Guardian saznaje od ljudi bliskih kompaniji da će ovoga leta Messenger dobiti podršku za enkripciju poruka, koja će njihove razgovore zaštititi od "pogleda" raznih bezbednosnih agencija.

Ipak, za razliku od ostalih sličnih aplikacija Messenger bi enkripciju trebao uvesti na zahtev. Drugim rečima, korisnicima će se ostaviti mogućnost da je uključe, a "po defaultu" će biti isključena. Razlog za takvu odluku je činjenica da će uključivanje enkripcione zaštite onemogućiti neke dodatne opcije Messenger-a koje se oslanjaju na veštačku inteligenciju (primera radi korišćenje chatbota).

Za uključivanje procesa mašinskog učenja neophodno je da poruke nekriptovane prođu kroz kompanijske servere, koji će ih analizirati i ponuditi moguće odgovore. Korisnici ove aplikacije će, dakle, uskoro imati izbor – ili će se u komunikaciji služiti "pametnim" sistemima za automatsko odgovaranje na poruke i slične gimmicke, ili će pak komunicirati na potpuno bezbedan način.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.